Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Messimania valtasi Pariisin: "Tällaista emme ole nähneet koskaan aiemmin"

Jalkapallomaailman kenties suurimman ja kirkkaimman tähden Lionel Messin sopimus ranskalaisseura PSG:n kanssa villiinnytti pariisilaisseuran kannattajakunnan. Jo ennen aamunkoittoa seuran fanikaupan eteen muodostui pitkä jono, ja jonottajien tarkoitus oli selvä.

– Onpahan ollut hullu aamu. Tällaista emme ole nähneet koskaan aiemmin, kaupan työntekijä huokaisi fanien rohmutessa PSG-pelipaitoja Messin nimellä ja numerolla (30).

Kassakoneet kilisivät, sillä lasten koot maksoivat 87 euroa, naisten koot 108 euroa ja miesten koot 158 euroa. Sinänsä kilinän pitäisi olla aikalailla tauotonta, sillä Messi tienaa PSG:n qatarilaisomistajilta 35 miljoonan euron vuosipalkkaa mediatietojen mukaan.

Messin sopimuksen keskiviikkoinen julkistustilaisuus näytettiin suorana lähetyksenä suurella näytöllä PSG:n Parc des Princes -stadionin ulkopuolella. PSG:n puheenjohtaja Nasser al-Khelaifi esitteli Messin kuvailemalla hetkeä "ihmeelliseksi ja historialliseksi, seuralle ja jalkapalloilevalle maailmalle".

Fanit stadionin ulkopuolella puolestaan lauloivat Messin nimeä tämän poseeratessa uuden paitansa (ja numeronsa) kanssa.

– Olen ollut PSG:n fani yli 30 vuoden ajan, ja olemme kokeneet ihan kaikkea. Kaksitoista vuotta sitten taistelimme putoamista vastaan, nyt meillä on hyökkäyslinjassa Neymar, (Kylian) Mbappe ja Messi, paitajonossa ollut 49-vuotias Mohamed äimisteli.

Toinen PSG-fani Wesley oli tuonut mukanaan 7- ja 9-vuotiaat lapsensa.

– Toivon, että he muistavat tämän pitkään. Messi täällä, ihan hullua.