Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ella Junnilan vaikea kevät kostautui Tokiossa

Korkeushyppääjä Ella Junnilan vuosi kävi pian EM-hallikisojen pronssimitalin jälkeen hankalaksi. Ongelmat kevään tekniikkaharjoittelussa johtivat kesällä valmentajanvaihdokseen, eikä Junnilalla ollut riittävästi luottoa hyppyihinsä Tokion olympialaisissa.

Junnila hyppäsi talvella sisäratojen Suomen ennätykset 192, 194 ja 196. Kesäkauden hän aloitti tuloksella 190, mutta kausi on jatkunut siitä saakka 190:n alapuolella.

Varmuus puuttui myös Tokion olympiahypyistä. Junnila ylitti karsinnassa 182 ja 186, muttei onnistunut enää 190:ssä. Kahdessa ensimmäisessä yrityksessä ponnistus lähti kaukaa, kolmannessa se meni askelmerkin liian lähelle.

– Ponnistus haki paikkaansa. Ensimmäiset yritykset 190:stä lähtivät kaukaa ja tippuivat pikkasen riman päälle. Nousut olisivat niissä kyllä riittäneet, Junnila kävi kyynelehtien läpi hyppyjään.

– Kolmannessa yrityksessä siirsin merkkiä lähemmäksi, mutta ponnistus tuli sen jälkeen liian lähelle. Sitten ei ollut enää mitään pelastettavissa.

Hypyissä näkyivät kilpailukautta edeltävät ongelmat.

– Kevään pikkasen epäonnistunut harjoittelu näkyi tänään, kun alla ei ole riittävästi hyvää hyppyharjoittelua ja hyviä kilpailuhyppyjä. Hyppy ei sen takia pysy vakiona, Junnila jatkoi.

Kurssi kääntyi liian myöhään

Fyysisesti Junnila tunsi kuntonsa vahvaksi.

– Saimme muutettua kurssia, kun pidin kesällä kolmen viikon harjoitusjakson. Alkukesästä jalat eivät olleet vireessä, mutta tänään ne olivat hyvät, eikä tämä ollut siitä kiinni, Junnila vakuutti.

– Pystyin tänäänkin kompensoimaan hyvällä fyysisessä kunnolla teknisiä puutteita.

Junnila tunsi ennen olympialaisia, että kausi olisi kääntymässä parempaan uuden valmentajan Tuomas Sallisen tuella. Murheellinen olympiatulos oli sen takia niin suuri pettymys.

– Olen päässyt fyysisesti paljon eteenpäin, vaikka sitä ei ole näkynyt tuloksissa. Olen päässyt yli myös henkisesti haastavasta valmentajanvaihdosta, ja viresuunta saatiin kesällä positiiviseksi, Junnila vakuutti.

– Sen ansiosta minulla on kova luotto ensi vuoden kisoihin, kun saan ehjän harjoituskauden alle.

Keskikesän myönteinen käänne ei pelastanut Junnilan olympiasuoritusta.

– Hyvää on tulossa. Eikä se tänäänkään kaukana ollut. Ja se kirvelee, kirvelee pahasti, Junnila tunnusti, kun kyyneleet karkasivat uudestaan valloilleen.