Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Suomi kovempi, fyysisempi, aggressiivisempi ja aloitteellisempi – ja niin Tanskasta saatiin revanssi

Suomen miesten koripallomaajoukkue kohensi vuorokaudessa ryhtiään, ja tiistainen neljän pisteen tappio Tanskalle kääntyi keskiviikkoiltana Helsingissä musertavaan 79–59-voittoon.

Vielä avausneljänneksen jälkeen joukkueet olivat tasapisteissä, mutta toisella neljänneksellä Susijengi karkasi 35–23-taukojohtoon. Ote ei kadonnut ottelun toisellakaan puoliskolla ja näin Suomi sai revanssin tiistaista.

Suomen tehomies oli 15 minuutissa 17 pistettä takonut ja näin maaotteluennätyksensä kirjannut Remu Raitanen. Mikael Jantunen kirjasi 14 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Suomi upotti tiistaihin verrattuna heittonsa varmemmin, ja kolmen pisteen viivan takaa heittoprosentti oli niinkin maukas kuin 41.

"Kaikki halusivat antaa kaikkensa"

Uransa kymmenennen maaottelun pelannut Raitanen kertoi tiedotteessa, kuinka Susijengin valmennus pääluotsi Henrik Dettmannin johdolla turvautui varsin simppeleihin ratkaisuihin tiistain kitkerän tappion jälkeen. Tulosta tuli: Tanska sai pelitilanneheittonsa sisään vaivaisella 28 prosentin tarkkuudella.

– Henkka (Dettmann) yksinkertaisesti sanoi, että pitää pelata kovempaa, olla fyysisempi ja aggressiivisempi ja aloitteellisempi. Ei tämä ole mitään rakettitiedettä, Raitanen naurahti.

– Ihan jokainen tiesi, että maajoukkuekesä päättyy tähän iltaan ja kaikki halusivat antaa kaikkensa. Kaikki tahtoivat antaa parhaat mahdolliset näytöt marraskuun MM-karsintaikkunaa ja muutenkin jatkoa varten.

Oma onnistuminen syntyi sitten hieman kuin siinä sivussa.

– Tiedän, että jos minulla on vapaata, minulla on tässä jengissä aina vihreä valo heittää. Ei siinä auta muu kuin mennä peliin sillä mentaliteetilla, että palloa ilmaan, Raitanen sanoi.

Suomi voitti kesän seitsemästä pelistään kolme. Seuraavan kerran susilauma kokoontuu marraskuun lopussa, jolloin käynnistyvät maanosakarsinnat pääsystä syksyn 2023 MM-kisoihin. Susijengi pelaa alustavan aikataulun mukaan marraskuussa kaksi MM-karsintaottelua – yhden kotona ja yhden vieraissa. Lohkoarvonnat tehtäneen elokuun lopussa.