Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Maailmanennätys paukkui myös naisten pitkässä aitafinaalissa – McLaughlin löi Muhammadin niukasti

Tokion olympialaisten maailmanennätystehtailu jatkui Karsten Warholmin tykkijuoksun jälkeen myös naisten 400 metrin aitamatkalla. Maailmanennätyksen kesällä alle 52 sekunnin painanut Yhdysvaltain Sydney McLaughlin piti niukasti pintansa keskiviikkoaamupäivän finaalissa ja jätti maannaisensa Dalilah Muhammadin hopealle.

McLaughlin kiri Tokion olympiastadionilla voittoajaksi 51,46, joka alitti hänen kesäkuisen ME-aikansa 0,44 sekunnilla. Myös entinen ME-nainen Muhammad paineli selvästi aiemman ME:n alle tuloksella 51,58. Hollannin aituritähti Femke Bol teki kaikkien aikojen neljänneksi kovimman ajan 52,03 ja otti pronssia.

21-vuotias McLaughlin ja liki kymmenen vuotta vanhempi Muhammad ovat kohdanneet vuodesta 2019 lähtien neljässä mestaruustason kilpailussa, joissa kaikissa on nähty uusi maailmanennätys.

– Rauta hioo rautaa. Juoksija tarvitsee jonkun, joka kirittää parhaaseen suoritukseen, ja me teemme tämän erittäin hyvin, tuore olympiavoittaja McLaughlin kertoi hänen ja Muhammadin kilpailuhengestä.

– Olemme vain kaksi urheilijaa, jotka haluavat tehdä parhaansa ja auttaa toisiaan tavoitteisiin. Se on loistavaa urheilullisuutta.

Rio de Janeiron olympiavoittaja ja Dohan kahden vuoden takainen maailmanmestari Muhammad johti kilpailua vielä reilun 300 metrin kohdalla, mutta McLaughlin rynnisti loppusuoralla niukasti ohi.

– Kisassa ei voi tehdä virheitä, kun mukana niin vahva kilpailija kuin Sydney. Silloin paineet ovat kovimmat. Olen todella tyytyväinen meidän molempien suorituksiin, kiitokset siitä Sydneylle, Muhammad kiitteli.

Miesten aitafinaali hämmästytti

Tiistaina kisattu miesten 400 metrin ällistyttävä aitafinaali toi ainakin Muhammadille hieman lisäpaineita. Norjalaistähti Warholm alitti kisassa ällistyttävästi 46 sekunnin rajan, eikä hopealle jäänyt Yhdysvaltain Rai Benjaminkaan jäänyt kauas haamurajasta.

– En melkein voinut katsoa miesten kisaa, mutta katsoin sen silti, koska olen yleisurheilufani. Se kilpailu tuntui häkellyttävältä ja sai ajattelemaan kaikkea, mitä meidän kilpailussa voikaan tapahtua, ennätystään 0,58 sekunnilla parantanut Muhammad sanoi.

Tokion olympiayleisurheilussa on tehty kolme maailmanennätystä ja lukuisia maanosien ja olympialaisten ennätyksiä. Ennätystehtailuun on haettu syitä muun muassa kehittyneistä juoksukengistä ja Tokion stadionin nopeasta pinnoitteesta.