Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Arvi Savolainen kukisti kirgisialaisvastustajansa ja painii olympiapronssista

Suomen Arvi Savolainen voitti kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten keräilyerissä Kirgisian Uzur Dzhuzupbekovin ja eteni pronssiotteluun. Savolainen kohtaa Tokion olympialaisten pronssikamppailussa Iranin Mohammadhadi Saravin.

– Onhan se mahtavaa päästä pronssimatsiin, mutta säästetään onnittelut illemmaksi, Savolainen sanoi keräilyottelunsa jälkeen.

Savolainen otteli Dzhuzupbekovia vastaan vakuuttavasti ja nappasi pisteensä avausjaksolla. Pisteet kertyivät taaksemenosta, väärästä haastosta ja mattopainivuorosta.

– Kaveri yritti saada riskillä pisteitä, mutta olin hereillä ja sain ilmasta sen verran hallitusti kiinni, että hyvitettiin taaksemenon arvoisesti, Savolainen kuvaili avauspisteitään.

Toisella jaksolla Savolainen joutui mattoon, mutta puolusti kirgisialaisen yrityksen tyhjäksi. Mattokomennus oli erikoinen tuomariratkaisu, sillä Savolainen hallitsi ottelua.

– Olisi vissiin pitänyt olla vielä ylivoimaisempi, vaikka olin mielestäni sen verran ylivoimainen, ettei olisi tarvinnut laittaa alle. Tuomareiden linja on mikä on, eikä heidän päänsä sisään näe, Savolainen sanoi.

Savolaisen ja Saravin voitot tasan

Pronssiottelussa Savolaista vastaan tulee erittäin vahva painija. Saravi hävisi välierissä hallitsevalle olympiavoittajalle Artur Aleksanjanille.

Voitot ovat Saravin ja Savolaisen keskinäisissä kohtaamisissa 1–1. Savolainen voitti Saravin alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2019. Kuluvan vuoden kesäkuussa Saravi murjoi Savolaisesta voiton ennen täyttä aikaa. Kyseessä oli Savolaiselle testikilpailu.

– Uskon, ettei se ole koko totuus. Nyt kun molemmat olemme huippuiskussa ja tiukassa paikassa, niin toivottavasti kääntyy edukseni, Savolainen sanoi.

Savolainen näki Saravin ja Aleksanjanin välieräkohtaamisen.

– Oli vahvaa, mutta ei hänelläkään pystyssä ole kauheasti aseita. Hänen pistesuorituksensa keskittyvät mattopainiin, Savolainen sanoi Saravista.

"Tätä on vähän odotettu"

Suomen tuorein olympiamitali painissa on vuodelta 2004, jolloin nykyinen painimaajoukkueen päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela ylsi hopealle. Neljä vuotta aiemmin Yli-Hannuksela oli olympiapronssilla.

– Kaamea ottelu on tulossa, Yli-Hannuksela ennakoi Tokion pronssikamppailua.

Otteluissa vahvasti tunteella elävä Yli-Hannuksela täräytti voimasanaa käyttäen, että suomalaisen mitaliottelu tuntuu hienolta.

– En voi muuta sanoa. Tätä on vähän odotettu, hän jatkoi.

Savolaisen ja Saravin pronssiottelu on Suomen aikaa kello 13.30 alkavan painisession viides kamppailu.