Raitanen avasi yleisurheilijoiden pistetilin olympia-Tokiossa, Kuivisto jatkaa ennätystehtailuaan

Suomalaisten suoritukset Tokion olympialaisissa 2. elokuuta:

Paini: Elias Kuosmasen turnaus miesten kreikkalais-roomalaisessa painissa alle 130 kilon raskaassa sarjassa päättyi keräilyottelussa 0–11-tappioon Venäjän Sergei Semenovia vastaan. Kuosmasen olympiasijoitus oli 16:s. Alle 97 kilon sarjassa Arvi Savolainen otti suomalaismiesten ensimmäisen voiton olympiapaineissa 17 vuoteen, kun hän kukisti avauskierroksella Kuuban Gabriel Alejandro Rosillo Kindelanin pistein 3–1. Toisella kierroksella armenialainen olympiavoittaja Artur Aleksanjan oli parempi pistein 5–1, mutta Savolainen selviytyi keräilyeriin, koska Aleksanjan raivasi tiensä loppuotteluun. Savolaisen vastustajaksi keräilyottelussa tuli Kirgisian Uzur Dzhuzupbekov.

Yleisurheilu: Topi Raitanen otti miesten 3 000 metrin estejuoksussa suomalaisten yleisurheilijoiden ensimmäisen pistesijan yllettyään finaalissa kahdeksanneksi kauden parhaalla ajallaan 8.17,44. Kristian Pulli jäi niukasti olympiapisteiltä hypättyään miesten pituusfinaalissa 792. Hän oli yhdeksäs. Naisten seiväshypyn karsinnassa Wilma Murto ylitti karsintaryhmässään viidentenä 455 ja ylsi finaaliin tuloksissa kahdeksantena. Elina Lampela jäi toisessa karsintaryhmässä ilman tulosta ja karsiutui finaalista. Sara Kuiviston mainio kisavire jatkui naisten 1 500 metrin alkuerissä, kun hän juoksi kisojen kolmannen Suomen ennätyksensä ja eränsä neljäntenä jatkoon ajalla 4.04,10. Kuivisto oli aikavertailussa koko joukon 11:nneksi nopein. Myös Tshekkiä edustava suomalaissyntyinen Kristiina Mäki juoksi jatkopaikan ennätyksellään 4.04,55.

Mainos: Hämeenmaa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut