Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Voimistelutähti Biles tekee paluun puomin finaalissa

Telinevoimistelutähti Simone Biles tekee paluun olympia-areenalle tiistaina. Yhdysvaltalainen Biles osallistuu Tokiossa puomin finaaliin, joka on naisten telinevoimistelun päätöslaji.

– Olemme innoissamme voidessamme vahvistaa, että näette huomisessa puomin finaalissa kaksi yhdysvaltalaisurheilijaa – Suni Leen ja Simone Bilesin! Yhdysvaltain voimisteluliitto kertoi sosiaalisen median kanavissaan.

Biles vetäytyi viime viikolla yllättäen olympialaisten joukkuekisasta yhden telineen jälkeen, ja kertoi haluavansa keskittyä henkiseen hyvinvointiinsa. Sen jälkeen hän on jättänyt väliin myös kaikki muut kilpailut ennen puomia.

Nelinkertainen olympiavoittaja on kertonut henkisistä ongelmistaan ja sanonut, että hänellä on ollut yhtäkkiä vaikeuksia hahmottaa suuntaa ollessaan ilmassa suoritustensa aikana. Yhdysvaltain voimisteluliitto on kertonut, että Bilesin vointia on seurattu päivittäin, kun on pohdittu hänen osallistumistaan eri finaaleihin.

Rion olympialaisissa Biles saavutti neljän kullan ja yhden hopean ohella puomin pronssia. Hän saapui Tokioon yhtenä kisojen seuratuimmista urheilijoista, ja hänen kamppailunsa henkisten ongelmien kanssa on herättänyt laajaa keskustelua huippu-urheilijoihin kohdistuvista valtavista paineista.

Kiina vei kaksoisvoiton renkaissa

Maanantaina Tokion telinevoimistelussa oli ohjelmassa kolme finaalia. Miesten renkaissa Kiina nappasi kaksoisvoiton Liu Yangin otettua kultaa ja You Haon hopeaa. Kreikan Eleftherios Petrounias otti pronssia. Renkaiden kulta oli Kiinan ensimmäinen telinevoimistelussa Tokion kisoissa.

Miesten hypyssä vahvin oli Etelä-Korean Shin Jeah-wan, joka jätti tasapisteisiin yltäneen Venäjän olympiakomitean Denis Abljazinin niukasti hopealle. Armenian Artur Davtyan hyppäsi pronssille.

Naisten permannossa kultaa vei Yhdysvaltain Jade Carey, joka puolusti menestyksekkäästi maansa värejä Rion kultamitalistin Bilesin poissaollessa. Hopeaa voimisteli Italian 30-vuotias Vanessa Ferrari, jolle olympiamitali on pitkän uran ensimmäinen. Pronssi jaettiin Japanin Mai Murakamin ja Venäjän olympiakomitean Angelina Melnikovan kesken.

---

Juttua on korjattu klo 12.45: Renkaiden kulta oli Kiinan ensimmäinen telinevoimistelussa Tokion kisoissa.