Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Bottas arvioi väärin ja nousi syntipukiksi – asema Mercedeksellä pohdinnassa tulevina viikkoina

Mercedeksen Valtteri Bottas oli varmasti päivän murheellisimpia miehiä, kun formula ykkösissä ajettiin tapahtumia täynnä ollut Unkarin gp. Bottaksen paha virhe aiheutti joukkokolarin heti kisan alkuun. Bottas otti sateen liukastamalla radalla surkean lähdön ja osui Lando Norrisin McLareniin. Bottas ja neljä muuta kuljettajaa joutuivat keskeyttämään.

– Minun virheeni, tulin takaa ja silloin on jarrutettava tarpeeksi ajoissa. Mutta arvioin väärin, mikä kertoo siitäkin, että tilanteita ei ole niin helppo ennakoida tuollaisissa olosuhteissa. Renkaat lukkoon ja osuin Landoon (Norris) ja siitä koko sotku sai alkunsa. Minun arviointivirheeni, Bottas kommentoi.

Bottas jäi heti startissa ja sitä on hänen mukaansa vielä tutkittava. Aikaa on, sillä kausi jatkuu kesätauon jälkeen vasta Belgiassa 29. elokuuta. Bottas sai tuohon kisaan viiden lähtöruudun rangaistuksen Unkarin virheestään.

– Eihän se ideaalia ole, mutta se on hyväksyttävä. Ainakin siellä ohittaminen on mahdollista, joten ei Belgian viikonloppua ole vielä taputeltu. Mutta vaikeammaksi tuo sen tekee, Bottas mietti.

"En usko, että yk si kisa vaikuttaa kaikkeen"

Kovin vahvaa näyttöä sunnuntai ei tuonut myöskään keskusteluihin jatkamisesta Mercedeksellä ensi kaudella. Talli pohtii kesätauon aikana Bottaksen asemaa. Bottas kertoi puhuneensa tallipäällikkö Toto Wolffin kanssa vain lyhyesti heti kisan jälkeen, eikä jatkokuvioihin puututtu.

– En usko, että yksi kisa vaikuttaa kaikkeen. En todellakaan. Tulevina viikkoina näemme, mitä tapahtuu.

Bottaksen asioita hoitava tiimi oli Unkarissa. Tämä sai lehdistön vielä utelemaan, millaisia vaihtoehtoja Bottaksella on ensi kaudeksi, jos Mercedes-pesti ei jatku.

– En voi kertoa! Mutta he (manageritiimi) tekevät töitä...

Norris kertoi Bottaksen pyytäneen tapahtunutta anteeksi, ja suomalaiskuljettaja vaihtoi sanoja myös Red Bullin Sergio Perezin kanssa. Perezin kisa päättyi myös avauskaaokseen, ja meksikolainen oli pian tapahtuneen jälkeen varsin kriittinen Bottasta kohtaan.

– Niin, selvää oli, että minä aloitin tuon sotkun ja kerroin heille, että minun vikani. He tietävät, etten yritä ottaa ketään (tahallani) pois kisasta. Tuollaista teen – hyväksyn virheeni, Bottas sanoi.

Räikkönen ja talli hukkasivat saumansa

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli Unkarin gp:ssä parhaimmillaan kahdeksantena, mutta haaveet kauden toisesta pistesijasta kuitenkin karisivat tallin erheeseen.

Räikkönen päästettiin varikkosuoralle liian aikaisin kisan uusintastartissa, ja hän osui Haasin Nikita Mazepiniin. Siitä ropisi 10 sekunnin rangaistus eikä Räikkönen siitä enää pisteille toipunut. Räikkönen oli lopulta 11:s, kun MM-pisteitä sai 10 parasta.

– Kisani oli sitten pitkälti siinä. Harmi, meillä oli hyvä paikka päästä pisteille, Räikkönen totesi.

– En oikein tiedä mitä siinä tapahtui. Päästivät minut liikkeelle, ja toinen auto oli tulossa, ja siinä se sitten oli. Kun valo syttyy, lähdemme, emme katsele, joten en tiedä mitä siinä tapahtui. Tiesin saman tien, että rangaistusta tulee. Meidän olisi pitänyt olla fiksumpia siinä.

Alfa Romeo on saanut kauden 11 kisasta vain kaksi pistettä, piste mieheen sekä Räikköselle että Antonio Giovinazzille. Ja kun Williams raapi Unkarin kaaosmaisesta koitoksesta peräti kuusi pistettä (Nicholas Latifi ja George Russell sijoilla 8–9), on Alfa Romeon takana MM-pisteissä enää nollakerholainen Haas.

– En tiedä mitä pisteitä he (Williams) saivat, mutta virhettä näköjään jossain tapahtui – niin simppeliä se on, Räikkönen kuittasi viitaten Williamsin harvinaiseen pisteille pääsyyn.