Verstappenin moottori vaihdettiin, ei vaikuta hänen lähtöruutuunsa Unkarin gp-kisassa

Moottorinvaihto ei tuo Max Verstappenille lähtöruuturangaistusta. Arkistokuva. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösten MM-sarjaa johtavan Red Bullin Max Verstappenin autoon on vaihdettu uusi moottori ennen tämän päivän Unkarin gp:tä.

Red Bullin moottorintoimittaja Honda kertoi Twitterissä , että Verstappenin auton voimayksikössä on eilisten aika-ajojen jälkeen havaittu ongelmia, jotka ovat saattaneet kehittyä viikonlopun aikana. Hondan mukaan ongelma on todennäköisesti seurausta Verstappenin onnettomuudesta kahden viikon takaisessa Britannian gp:ssä.

Verstappen syöksyi Silverstonessa kovalla vauhdilla rengasvalliin osuttuaan yhteen Mercedeksen Lewis Hamiltonin kanssa. Verstappen ei loukkaantunut tilanteessa, mutta hänen autonsa vaurioitui pahoin.

Honda katsoi moottorin olleen kolarin jäljiltä ajokunnossa, ja Unkarissa Honda kertoi moottorin toimineen normaalisti perjantain harjoituksissa. Ongelmat ilmenivät vasta aika-ajojen jälkeisissä tarkastuksissa.

Moottorinvaihto ei tuo Verstappenille lähtöruuturangaistusta, vaan hän pääsee starttaamaan kolmannesta ruudusta. Eturivistä kisaan syöksyvät Hamilton ja tämän tallitoveri Valtteri Bottas.

Unkarin gp starttaa kello 16 Suomen aikaa. Verstappenilla on ennen kisaa kahdeksan pisteen MM-johto Hamiltoniin.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut