Arvi Savolainen kohtaa kuubalaispainijan – sen jälkeen vastaan olisi tyrkyllä Rion olympiavoittaja

Suomen Arvi Savolainen aloittaa maanantaina olympiaurakkansa kreikkalais-roomalaisen painin 97 kilon sarjassa Kuuban Gabriel Alejandro Rosillo Kindelania vastaan. Sarjan otteluparit arvottiin sunnuntaina.

Rosillo Kindelan on Pan-Amerikan kisojen voittaja vuodelta 2019, mutta esimerkiksi aikuisten MM-kisoissa hän ei ole yltänyt mitaleille.

– Täällä on mentävä matsi kerrallaan. Ajatukset ovat täysin siinä, että olen avausmatsissani mahdollisimman hyvässä iskussa, Savolainen sanoi pari päivää sitten.

Savolainen on muun muassa alle 23-vuotiaiden maailmanmestari. Mikäli hän voittaa Rosillo Kindelanin, seuraavalla kierroksella vastus kovenee selvästi.

Savolainen kohtaisi luultavasti Armenian Artur Aleksanjanin, joka on Rio de Janeiron vuoden 2016 olympialaisten voittaja. Armenialaisen palkintokaapista löytyy lisäksi muun muassa kolme aikuisten maailmanmestaruutta ja nippu EM-kultia.

Savolainen ja Rosillo Kindelan kohtaavat Tokion olympialaisissa Suomen aikaa varhain maanantaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut