Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nacra-kaksikon pikaprojekti päättyi 13. sijaan: "Ehkä tämä meni niin kuin olisi voinut"

Suomalaispurjehtijat Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay ottivat 12. sijan Nacra 17 -luokan olympiapurjehduksen viimeisessä peruslähdössä ja päätyivät luokan olympiaregatassa 13:nneksi. He eivät yltäneet tiistaina käytävään mitalilähtöön, johon pääsee kymmenen parasta venekuntaa.

– Tiesimme, että potentiaalimme on top-10:een. Emme päässeet siihen, mikä oli aika selvää jo eilen. Silloin oli kovin pettymys, Kurtbay kertasi.

Keskinen ja Kurtbay purjehtivat varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa myös lähtösijat 11 ja 9.

Regatan 12 lähdössä kaksikko oli neljä kertaa kymmenen parhaan joukossa.

– Puhuimme aikaisemmin, että edellämme olevat tiimit ovat tehneet yhdessä ainakin kaksi olympiadia. Heillä on kokemusta.

– Me olemme purjehtineet yhdessä vain yhden vuoden, kun minulla oli vähän kokemusta Nacrasta, ja Akseli hyppäsi ekaa kertaa Nacraan. Keväästä lähtien meillä on ollut kolmen kuukauden pikaprojekti, joten ehkä tämä meni niin kuin olisi voinut, Kurtbay arvioi.

Kurtbay hankki keväällä olympiapaikan Janne Järvisen kanssa. Olympiakomitea valitsi kuitenkin Keskisen Kurtbayn pariksi Tokioon.

Kaksikko jatkaa vauhdikkaassa luokassa kohti Pariisin 2024 olympialaisia, joiden purjehdukset kilpaillaan Marseillen vesillä.

Italian Ruggero Tita ja Caterina Banti johtavat Enoshiman vesillä käytävää Nacra 17 -luokan kilpailua ennen mitalilähtöä.