Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mäkelä kolmiloikan finaalissa, Tenkanen ja Tapper purjehtivat mitalilähdöissä

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään Tokion olympialaisissa yleisurheilussa, golfissa, painissa ja purjehduksessa.

Yleisurheilussa Krista Tervo ja Silja Kosonen heittävät moukarin karsinnassa. Tervo on naisten karsinnan A-ryhmässä, joka aloittaa urakkansa Suomen aikaa kello 3.10. Kosonen heittää B-ryhmässä, joka aloittaa kello 4.40.

Moukarin karsintaraja on 73,50 metriä, mutta vähempikin riittänee.

Tervon heinäkuussa heittämä ennätys on 72,92. Vasta 18-vuotias Kosonen on heittänyt tänä vuonna kaksi Suomen ennätystä, nuorten maailmanennätyksen ja saavuttanut 19-vuotiaiden Euroopan mestaruuden.

– On ollut hyvä kausi tähän mennessä, toivottavasti menee hyvin täälläkin, Kosonen sanoi perjantaina.

Moukarin finaali heitetään tiistaina iltapäivällä.

Kristiina Mäkelä hyppää kolmiloikan naisten finaalissa, joka alkaa Suomen aikaa kello 14.15. Mäkelä selviytyi perjantaina karsinnasta 12:ntena eli viimeisenä loppukilpailuun tuloksella 14,21.

– En tiedä, mitä voi odottaa, mutta voi mennä tosi pitkälle, kun se vaan osuu, tällä kaudella ennätyksensä 14,41 hypännyt Mäkelä sanoi.

Miesten golf ratkeaa varhain aamulla

Suomalaisista ensimmäisenä kisapäivänsä aloittavat Sami Välimäki ja Kalle Samooja golfissa.

Miesten olympiagolf ratkeaa varhain sunnuntaina Suomen aikaa, sillä kilpailun päätöskierros alkaa kello 1.30. Suomalaiset eivät ole yltäneet kärkitaisteluun, sillä hyvien välähdysten joukossa kierroksiin on kuulunut myös vaisumpaa pelaamista.

Välimäki pelasi lauantaina kilpailun toistaiseksi parhaan kierroksensa ja hakee tänään vielä parempaa.

– Lähden hakemaan isoa kierrosta. Pari birdieä lisää, eikä bogeja, 23-vuotias Välimäki vertasi lauantaihin, jolloin birdien määrä oli kuusi, mutta bogejakin kertyi kolme.

Välimäki jakaa sijaa 32 ja starttaa kierrokselleen tänään kello 3.14.

Samooja on 60 pelaajan joukossa jaetulla 49. sijalla. Hän myönsi, että häntäpäässä pelaaminen latistaa tsemppiä.

– Tämä on ankara peli pääkopalle. Kun kaikki menee hyvin, tämä on helppo ja kiva peli. Kun ei mene, se tuntuu henkisesti raskaalta.

– Jos kierros lähtee hyvin liikkeelle, on hyvä fiilis painaa alhainen tulos, 33-vuotias Samooja ennakoi.

Kuosmanen kohtaa kovan avausvastustajan

Painija Elias Kuosmanen aloittaa urakkansa 130-kiloisten sarjassa kohtaamalla moninkertaisen arvokisamitalistin Iakobi Kajaian. Georgialainen Kajaia ylsi MM-pronssille 2019. Hänellä on myös EM-hopeaa vuosilta 2019 ja 2021 sekä EM-pronssia vuodelta 2018.

Kuosmanen painii itseään painavampia vastaan, sillä hän vaihtoi tänä vuonna 97-kiloisista raskaaseen sarjaan. Päätöksen taustalla oli, että 97-kiloisten olympiapaikkataistelu meni Arvi Savolaiselle, joka aloittaa urakkansa maanantaina.

– Odotan kivikovaa turnausta. Pääsen mittaamaan tasoani maailman parhaita painijoita vastaan, Kuosmanen sanoi.

Kuosmasen avausottelu on Suomen aikaa kello 5 aamulla alkavissa paineissa, mutta tarkka kellonaika ei ole tiedossa.

Tenkanen sijalta seitsemän mitalilähtöön

Purjehduksessa suomalaisista vauhdissa ovat Tuula Tenkanen Laser radialissa, Kaarle Tapper Laserissa ja Sinem Kurtbay sekä Akseli Keskinen Nacra 17 -luokassa.

Tenkanen ja Tapper purjehtivat luokkiensa mitalilähdössä. Tenkanen on ennen mitalilähtöä seitsemäntenä ja Tapper kymmenentenä. Tenkanen on kolmannesta sijasta kahdeksan ja Tapper 19 pisteen päässä.

Kurtbay ja Keskinen ovat kokonaiskisassa sijalla 13, kun Nacra 17 -luokassa purjehditaan tänään peruskilpailun kolme päätöslähtöä.

Purjehduspäivä alkaa Enoshimassa Suomen aikaa kello 6.05.