Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Emil Ruusuvuori hävisi välierissä aivan finaalipaikan kynnyksellä loistavasta aloituserästä huolimatta

Tennispelaaja Emil Ruusuvuori hävisi välierissä aivan finaalipaikan kynnyksellä Atlantan ATP-turnauksessa.

Suomalainen vei voiton ensimmäisessä erässä, mutta vauhtia ei riittänyt enää kahteen seuraavaan. Yhdysvaltalaispelaaja Brandon Nakashima sinetöi miesten kohtaamisessa otteluvoiton erin 3–6, 6–4, 6–3.

Ruusuvuori aloitti ottelun murtamalla vastustajansa avaussyöttövuoron. Hän teki toisen murron vielä myöhemmin 5–3-tilanteessa ja otti erävoiton.

– Se (Nakashima) ei pelannut niin hyvin ekassa erässä, Ruusuvuori pohti peliä STT:lle.

Toinen erä sai sen sijaan huonon alun suomalaisen syötettyä kolme kaksoisvirhettä, minkä vuoksi hän menetti syöttönsä. Nakashiman syötöt sen sijaan olivat onnistuneita ja siivittivät hänet erävoittoon.

Ratkaisevan erän alku toisti edellisen kaavaa, kun Nakashiman onnistui murtaa Ruusuvuoren syöttö. Suomalainen pääsi kertaalleen yrittämään vastamurtoa mutta ei tässä onnistunut.

Ruusuvuoren mukaan ottelun loppupuolella vastustajan syöttöihin oli todella vaikea päästä mukaan. Nakashima kehaisi suomalaisen alkua.

– Hän tuli peliin todella hyvin, ja minä käynnistyin hitaasti, Nakashima summasi uutistoimisto AFP:lle.

– Päätin vain pysyä taktiikassani, ja syötin paljon paremmin toisessa sekä kolmannessa erässä. Olen ehdottomasti iloinen, kun pääsin tästä jatkoon.

Nakashima kohtaa loppuottelussa maanmiehensä John Isnerin.

Helteet odottavat Washingtonissakin

Välieräpaikka oli 22-vuotiaan Ruusuvuoren uran toinen ATP-kiertueella. Suomalainen ja 19-vuotias yhdysvaltalainen eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan.

Ruusuvuori oli ottelua ennen maailmanlistalla sijalla 78 ja Nakashima sijalla 115. Suomen Tennisliiton tiedotteen mukaan suomalainen tulee kuitenkin nousemaan hienon otteluviikon myötä sijalle 69, mikä on tähän mennessä hänen uransa korkein sija.

Ensi viikolla Ruusuvuorella on tiedossa seuraava turnaus Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa. Vaikka Nakashima veikin nyt voiton, Ruusuvuori uskoo Atlantan peliviikon kokemusten auttavan myös tulevassa turnauksessa.

– Kyllä varmasti peli tuntuu paremmalta, hän kommentoi tuoreeltaan häviönsä jälkeen.

Washingtonissa on näillä näkymin tiedossa jälleen helteitä, joista on kokemusta myös Atlantasta. Turnauksessa Ruusuvuoren toisen kierroksen vastustaja, Ranskan Benoit Paire jätti aiemmin tällä viikolla ottelun kesken kuumuuden seurauksena. Lämpötilat olivat pelin aikana 35 asteen tienoilla.

– Kyllä tuohon pikkuhiljaa alkaa tottua. Katsotaan minkälaiset olosuhteet silloin on, ja sitten koetetaan sopeutua niihin ensi viikolla, Ruusuvuori arvioi omaa hellekestävyyttään.