Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Välimäki 32. sijalla ja Samooja 49. sijalla olympiagolfissa – Välimäki iloitsi kuudesta birdiestä ja harmitteli pallon päätymistä kiinni puunrunkoon, Samooja tuskastui välillä lipsahduksiinsa

Kuusi birdieä nostivat Sami Välimäen tunnelmaa golfin olympiaturnauksessa Japanissa. Välimäki pelasi kilpailun toistaiseksi parhaan kierroksensa, sillä hän kiersi Kasumigasekin kentän 68 lyönnillä. Tulos alitti kentän par-luvun kolmella lyönnillä.

– Oli hyvä päivä, koska sain onneksi birdiejä vähän enemmän. Sitten kävi pari kertaa vähän huono säkä etuysillä (väylät 1–9), Välimäki kertasi kentän helteisellä haastattelualueella.

Harmittavin tilanne osui viidennelle väylälle, jolla Välimäen pallo suuntautui avauslyönnistä puunrunkoon kiinni.

– Avaus oli kaksi metriä raffin (karheikon) puolella, ja pallo oli puussa kiinni. Jouduin lyömään väärältä puolelta. Yritin siitä rautakasilla, mutta pallo osui puuhun ja pomppasi toiselle puolelle väylää. Siitä tuli tyhmä bogi, Välimäki kertasi.

Kaikkiaan bogeja tuli tuloskorttiin kolme.

– Tuli pari helppoa virhettä, mutta kierros oli ihan ok. Ei paras, mutta ok.

– Edelleen jäi silti lyöntejä kentälle. On ollut vähän vaikeaa, mutta ehkä se tästä kääntyy pikkuhiljaa, Välimäki sanoi.

Hänen lauantain suunnitelmansa oli saada pallot viheriöillä lähelle reikiä ja upottaa enemmän putteja kuin torstaina tai perjantaina. Suunnitelma onnistui, vaikka kierroksen alussa Välimäki tunsi olonsa hieman huonovointiseksi, mahdollisesti helteen takia.

– Onneksi huono olo lähti pois muutaman väylän jälkeen, Välimäki kertoi.

Hän on kokonaistilanteessa tuloksessa –5 ja kisan keskikastissa.

"Häntäpäässä on haastava motivoida itsensä tsemppaamaan"

Kalle Samooja väläytteli tänään osaamistaan miesten olympiagolfissa, mutta onnistumiset saivat seurakseen myös liikaa lipsahduksia ja tuskaisen ilmeen. Samooja lähtee päätöspäivään 49. sijalta, mikä on aivan erilainen asema kuin mitä hän ennen 60 pelaajan turnausta toivoi.

– Häntäpäässä on haastava motivoida itsensä tsemppaamaan, Samooja myönsi.

Hän pelasi lauantaina paljon hyvää ja paljon huonoa sisältäneen 70 lyönnin kierroksen, jossa tuloskorttia värittivät kuusi birdieä ja viisi bogia.

– Hyvä kertoo siitä, että lyön paljon hyviä lyöntejä. Huono kertoo siitä, että välillä lipsuukin aika helposti. En tiedä, mistä se johtuu. Välllä tein huonoja ratkaisuja ja välillä löin huonoja lyöntejä, Samooja kertasi.

Hän oli tyytyväinen puttipeliinsä, johon oli saanut uutta ideaa keskustelemalla Japanissa mukana olevan valmentaja Timo Karvisen kanssa. Karvinen on Sami Välimäen valmentaja.

Kilpailun kärjessä jatkaa Yhdysvaltain Xander Schauffele, josta lyönnin päässä on isäntämaan Hideki Matsuyama, kevään Masters-voittaja. Kahden lyönnin päässä kärkimiehestä ovat Meksikon Carlos Ortiz ja Britannian Paul Casey, joka tähyää toiseksi golfin brittikultamitalistiksi. Riossa viisi vuotta sitten juhli Justin Rose.

Samooja rakentaa loppukautta

Kun menestysmahdollisuudet ovat menneet, Samooja käyttää olympiaviikkoa loppukauden onnistumisten rakentamisessa. Ennen Tokioon tuloa hän oli karsiutunut kahdesta miesten Euroopan-kiertueen kilpailusta niiden puolivälissä. Kärkikolmikkoon hän on yltänyt kiertueella viimeksi toukokuun alussa Teneriffalla.

– Kausi ei pääty tähän kisaan. Täytyy miettiä, mitä tämän jälkeen tapahtuu ja saada itsestään enemmän irti. Sillä tavalla voi lähestyä huomista, Samooja mietti lähtökohtiaan päätöspäivään.

Hyvän esimerkin tarjosi lauantain pelikaveri, Etelä-Korean Im Sungjae pelaamalla päivän parhaan kierroksen (–8).

– Jos kierros lähtee hyvin liikkeelle, on hyvä fiilis painaa alhainen tulos, Samooja totesi.

Lauantaina hän teki avausväylällään kympillä virheen chipissä, sillä pallo karkasi kylkiosumalla viheriön viereltä noin 15 metriä pitkäksi. Samooja kuittasi erheen heti ja teki 11. väylällä birdien.

Samooja starttasi Välimäen tavoin kierrokselle 10. väylältä. Kahta lyöntipaikkaa käytettiin, koska peliä piti nopeuttaa eilen ukkosen takia kesken jääneen toisen kierroksen takia. 16 pelaajaa pelasi aamulla ensin eilisen kierroksen loppuun.