Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Aiturit hakevat välieräpaikkaa Tokiossa, SE-nainen Korte ottaa riskin

Aitajuoksijanaiset starttaavat aamuyöllä alkueriinsä Tokion olympialaisten yleisurheilussa: Viivi Lehikoinen 400 metrille ja Reetta Hurske sekä Annimari Korte 100 metrille.

Lehikoinen juoksee toisessa erässä kello 3.08. Erien neljä parasta etenee välieriin, joihin pääsee myös neljä urheilijaa aikavertailusta.

Nuorten sarjoissa arvokisamenestykseen tottunut Lehikoinen on saanut sveitsiläisen Laurent Meuwlyn valmennuksessa uransa uuteen vauhtiin ja parannellut ennätystään neljä kertaa. Nykyisen 400 metrin aitajuoksun ennätyksensä 55,42 Lehikoinen juoksi 23-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa, missä hän sijoittui neljänneksi.

– Välieräpaikka on tavoite, ja siihen on realistiset saumat. Oma hyvä taso, joka on ollut koko kauden, riittää jo pitkälle.

100 metrin aidoissa Hurske juoksee ensimmäisessä erässä kello 4.45, Korte kolmannessa erässä kello 5.01. Välieriin pääsee kunkin erän neljä parasta sekä neljä juoksijaa aikavertailusta.

Hurske on juossut tänä vuonna 100 metrin aidat tilastoaikaan 12,96. Hän on tavoitellut kisaherkkyyttä vanhalla systeemillään eli pidentämällä herkistelyvaihetta.

– Keskiviikkona jo huomasi, että irtosi paremmin kuin lauantaina, Hurske kertoi.

Kaksi vuotta sitten Suomen ennätyksen 12,72 juossut Korte on mielestään ennätyskunnossa, mutta kertoo reisivaivan haittaavan menoa yhä pahemmin.

– Kortisonia on laitettu neljä kertaa. Se on enemmän kuin pitäisi tai haluaisi, Korte kertoi ja sanoi ottavansa olympialaisten takia riskin.

Kuivisto uudelleen radalle

Yleisurheilun iltakilpailuissa, Suomen aikaa iltapäivällä, Kristian Pulli tavoittelee pituuden loppukilpailupaikkaa, ja eilen Suomen ennätyksen juossut Sara Kuivisto on mukana 800 metrin välierissä.

Pulli venytti talvella EM-hallikisojen pronssia, mutta kesä on ollut nihkeä, eikä Pulli ole ylittänyt kahdeksaa metriä.

Pituushypyn karsintaraja on 815. Oletettavasti selvästi vähempi riittää loppukilpailupaikkaan.

– Karsintaan täytyy lähteä kaikki pelissä. Ei auta yhtään varmistella, ja finaalipaikkaa lähden kovasti hakemaan, Pulli ennakoi kello 13.10 alkavaa kilpailua.

Kuivisto juoksi eilen näyttävästi 800 metrin Suomen ennätyksen 2.00,15 ja jatkaa kello 15 välierissä.

– Kahden minuutin alitus on tavoitteeni. Tämän kovempia kisoja ei maapallolta löydy, ja koviin 800 metrin kisoihin on tosi vaikea päästä, joten nyt on elämäni paikka juosta kovaa, Kuivisto linjasi.

Kuivisto uskoo, ettei lyhyt palautumisaikakaan estä suunnitelmia.

– Olen tottunut juoksemaan paljon, Kuivisto muistutti.

Yleisurheilun finaalilajeina ovat miesten kiekko kello 14.15, 4x400 metrin sekaviesti kello 15.35 ja naisten 100 metriä kello 15.50.

Golfiin haussa loppukiri

Lauantain kisapäivässä on viiden yleisurheilijan lisäksi mukana viisi muutakin suomalaista.

Miesten golfissa toinen kierros jäi osalla pelaajista eilen kesken, joten se pelataan loppuun kello 1.45 alkaen. Kolmas kierros alkaa kello 3.30, ja mukana ovat Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Suomalaiset ovat 60 pelaajan tuloslistassa keskikastin alapuolella.

– Pitää vain lyödä vähän lähemmäs ja saada putit sisään, Välimäki ennakoi viikonloppua.

Uinnissa Fanny Teijonsalo nousi varasijalta naisten 50 metrin vapaauinnin välieriin ja saa uuden mahdollisuuden parantaa Suomen ennätystään olympia-altaassa. Teijonsalo sijoittui perjantain alkuerissä 17:nneksi, mutta hän pääsi mukaan välierävaiheeseen, kun hongkongilainen kilpakumppani Siobhan Haughey vetäytyi kisasta loukkaantumisen takia.

Teijonsalo ui alkuerissä ajan 24,79, joka jäi kaksi sadasosaa hänen tämän vuoden SE:stään. Suomalainen ui pikamatkan ensimmäisessä välierässä klo 5.32.

Purjehduksessa kisavuorossa on Nacra 17 -luokan kaksikko Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen. Heillä on kolme lähtöä kello 6.05 alkaen. Suomalaiset ovat kokonaistilanteessa 13. sijalla.