Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Bruins-nuttuun siirtynyt Haula innoissaan uudesta alusta – suomalaishyökkääjä uskoo monipuolisuuden olevan yksi vahvuuksistaan

Suomalaisjääkiekkoilija Erik Haula, 30, siirtyi keskiviikkona kaksivuotisella sopimuksella NHL-joukkue Boston Bruinsin riveihin. Minnesota Wildia, Vegas Golden Knightsia, Carolina Hurricanesia, Florida Panthersia ja viimeisimpänä Nashville Predatorsia NHL-urallaan edustanut Porin Ässien kasvatti on innoissaan tuoreesta pestistään.

– Bruins on todella hyvä joukkue ja organisaatiossa on totuttu menestymään jo useamman vuoden ajan. Olen innoissani päästessäni osaksi tätä joukkuetta, Haula kommentoi Bruinsin verkkosivuilla .

Haula pelasi viime kaudella Predators-paidassa 51 runkosarjaottelua, joissa tilastoihin kirjattiin yhdeksän maalia ja 12 syöttömerkintää. Loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt suomalaishyökkääjä uskoo monipuolisuuden olevan yksi hänen vahvuuksistaan tulevalla NHL-kaudella.

– Luontaisin pelipaikka minulle on keskushyökkääjän rooli, mutta juuri monipuolisuus on mielestäsi yksi pelillisistä vahvuuksistani. Olen urallani pelannut jokaisessa roolissa aina kärkiketjuista alempiin hyökkäyskentällisiin.

– Pelasin Predatorsissa viime kaudella yli- ja alivoimaa. Se on mielestäni pelaajalle hyväksi, sillä silloin olet koko ajan pelissä mukana.

"Sain tarjouksen, jota en voinut jättää huomioimatta"

Haula siirtyi Bruinsiin vapaa agenttina, oltuaan pelaajamarkkinoilla keskiviikkona muiden joukkueiden ostettavissa vain muutamia tunteja. Toissa kaudella Haula oli samassa tilanteessa, mutta tuolloin uuden joukkueen löytäminen kesti liki kaksi kuukautta ennen Nashvillen tarjoamaa vuoden pestiä.

– Kyseessä on ainutlaatuinen prosessi, jonka jokainen pelaaja kokee eri tavalla. Odottaminen ei tunnu koskaan hyvältä, mutta tänä vuonna asiat tapahtuivat paljon aiempaa vuotta nopeammin.

– Predatorsilla oli pelaajaoikeuteni ja he saivat ensimmäisenä neuvotella asioista kanssani. Keskustelut eivät kuitenkaan edenneet mihinkään ja minun onnekseni sain Bruinsilta tarjouksen, jota en voinut jättää huomioimatta.