Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Samooja paransi mutta ei mielestään tarpeeksi, Välimäen golfvire kääntyi huonoon suuntaan ukkostauon jälkeen

Kalle Samoojan työpäivä venyi tänään taas pari tuntia odotettua pidemmäksi, koska ukkostauko keskeytti pelaamiseen toisena päivänä peräkkäin miesten olympiagolfissa. Pelkästään pelaamiseen Samoojalta kului taukoineen seitsemän tuntia, ja sitä ennen hän lämmitteli kroppansa huolella harjoitusalueella.

Tänään Samooja ehti ennen keskeytystä lyödä avauksensa 18. väylälle, kun eilen hän joutui ukkostauolle 17. väylän jälkeen.

– Venailu on aina semmoista, miten saa sen jälkeen itsestään irti. Onneksi tauon jälkeen oli vain pari kolme lyöntiä jäljellä. Siinä mielessä oli helppo lopettaa päivä, Samooja kommentoi Kasumigasekin kentän haastattelualueella, jota kuvasi kentän kuumimmaksi paikaksi.

Turkulainen paransi otteitaan torstaista (75 lyöntiä), mutta kaipasi silti itseltään parempaa. Kierrostulos 68 lyöntiä rakentui kuuden birdien ja kolmen bogin värittämänä. Perjantaina hän teki neljän birdien jonon väylille 2–5, mikä herätti taistelemaan, mutta vielä jäi petrattavaa.

– Tänään oli aika paljon paikkoja. Eilen olin hyvin pettynyt +4-tulokseen, mutta tänäänkin olen vähän pettynyt –3-tulokseen. Kolme neljä lyöntiä olisi pitänyt saada pois, Samooja totesi.

Esimerkiksi 17. väylällä hänen lähestymislyöntinsä upposi viheriön edessä olleeseen hiekkaesteeseen, josta seuraava lyönti vei pallon viheriön taakse hiekkaesteeseen. Hyvä putti pelasti kuitenkin bogin.

Kallen parempi painos

Samooja arvioi, että kisan ensimmäisenä päivänä aikaerorasitus tuntui vielä kehossa. Kovin paljon aiemmin hän ei olisi kuitenkaan halunnut perille, sillä olympialaisten säännöillä aika olisi pitänyt kuluttaa hotellihuoneessa.

– Vähän oli hidas mies. Se näkyi avauspelissä, kun siinä pitäisi saada vauhtia. Alkuasennossakin oli vähän häikkää, mutta saimme sitä tänään paremmaksi, Samooja kertoi.

Lauantaiksi Samooja kaipaa vahvaa kierrosta, jotta pystyisi nousemaan taisteluun kunnon sijoituksista.

– Tämä on Kalle, jota odotin näkeväni täällä, Samooja totesi ja viittasi perjantain pelaamiseensa.

"Pitää vain lyödä vähän lähemmäs ja saada putit sisään"

Kolme puttia olympiagolfin 14. viheriöllä suistivat Sami Välimäen pelin väärään suuntaan Kasumigasekin puistomaisella kentällä Japanissa. Välimäki teki väylälle bogin, kuten myös 16. väylälle, jossa avauslyönti suuntautui par 3 -väylällä hiekkaesteeseen.

Välimäki pelasi toisen kierroksen eilisen tavoin 70 lyönnillä ja on kahden kisapäivän jälkeen yhteistuloksessa 140 lyöntiä (–2).

– Kolmeputtisen jälkeen tuli pari huonoa lyöntiä. Se maksoi liian paljon tänään, ja kärki pääsi karkaamaan. Mutta hyvällä viikonlopulla se on ihan mahdollista, Välimäki totesi.

Hän arvioi, että kentällä ei ole paljon paikkoja kiristää ruuvia, vaan kenttää kierretään periaatteessa koko ajan maksimiriskillä.

– Pitää vain lyödä vähän lähemmäs ja saada putit sisään, Välimäki ennakoi viikonloppua.

Ukkonen pidensi Välimäenkin päivää tänään. Eilen hän ehti ukkosen alta maaliin, mutta nyt hänenkin kierroksensa venyi seitsemään tuntiin.

Välimäki harmitteli, että parituntinen ukkostauko söi virettä. Hän ehti pelata kahdeksan väylää ennen pelin keskeytystä.

– Vähän harmi. Olin ennen taukoa hyvässä vireessä ja lähdössä vähän lentoon siihen perään, mutta välillä näin, Välimäki sanoi.

Pelaajat pääsivät tauolta harjoitusalueelle lyömään palloja, mutta ukkonen tuli uudelleen päälle, ja tauko jatkui puolella tunnilla.

– Sitten ei kerinnyt enää lämmitellä, vaan piti siirtyä suoraan tiille (aloituslyöntipaikalle), Välimäki kertoi.

Välimäki kaipaa yleisöä

Välimäki on ensimmäistä kertaa mukana olympialaisissa, jossa yleisön puute tuo oman uneliaan tunnelmansa.

– Tänne olisi varmaan tullut japanilaisyleisöä, mutta hyvin järjestetty tapahtuma tämä on. Kyllä sen tuntee, ettei yleisöä ole. Kyllä tämäkin laji sitä yleisöä vaatisi, Välimäki sanoi.

Kilpailun toinen kierros jäi kesken ukkosen takia ja pelataan loppuun huomenna. Kaikkiaan 16 pelaajaa ei päässyt vielä maaliin. Välimäki on yhdeksän lyönnin päässä kisaa johtavasta Yhdysvaltain Xander Schauffelesta, joka pelasi tänään 63 lyönnin kierroksen. Kalle Samoojan ero kärkeen on 12 lyöntiä.

Miesten golf päättyy sunnuntaina. Ensi viikolla samaa kenttää kiertävät keskiviikosta lauantaihin naiset. Suomalaiset Matilda Castren ja Sanna Nuutinen saapuivat Japaniin eilen.