Mattsson ui Suomen ensimmäisen mitalin Tokion olympialaisissa, Tenkanen purjehtii mitalivauhdissa

Suomalaisten suoritukset Tokion olympialaisissa 29. heinäkuuta:

Ampumaurheilu: Pekingissä trapin olympiakultaa tähdännyt Satu Mäkelä-Nummela karsiutui Tokiossa trapin kuuden parhaan finaalista. Hän jäi seitsemän kiekon päähän finaalipaikasta yhteistuloksella 113. Mäkelä-Nummelan sijoitus oli 24:s.

Golf: Kalle Samooja ja Sami Välimäki aloittivat miesten olympiakilpailun vaisusti. Välimäki pelasi avauskierroksen 70 lyönnillä (–1) ja Samooja 75 lyönnillä (+4). Välimäki jakaa 31. sijaa, Samooja on 60 pelaajan kilpailussa 59:s.

Purjehdus: Laser radialin mitalitoivo Tuula Tenkanen on kokonaistilanteessa toisena, kun Enoshiman vesillä on purjehdittu kahdeksan lähtöä. Tuuli Petäjä-Sirén ei puolestaan selviytynyt purjelautailun RS:X-luokan mitalilähtöön. Petäjä-Sirén sijoittui uransa neljänsissä olympialaisissa 14:nneksi. Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay ovat Nacra 17 -luokassa kuuden lähdön jälkeen kokonaistuloksissa sijalla 13. Torstaina laser-luokassa yhden lähdön keskeyttänyt Kaarle Tapper on kahdeksan lähdön jälkeen sijalla 13.

Uinti: Matti Mattsson saavutti Suomen ensimmäisen mitalin Tokiossa uimalla pronssia miesten 200 metrin rintauinnissa Suomen ennätysajalla 2.07,13. Mattsson paransi välierässä uimaansa Suomen ennätystä yli sekunnilla. Mattssonin pronssi on Suomen historian viides olympiauintimitali.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut