Jousiampuja Vikströmiä vainosi epäonni, Mattsson SE-ajalla 200 metrin rintauintifinaaliin

Suomalaisten suoritukset Tokion olympialaisissa 28. heinäkuuta:

Ammunta: Satu Mäkelä-Nummela on naisten trapin peruskilpailussa avauspäivän jälkeen 14. sijalla. Hän rikkoi keskiviikkona ampumistaan 75 kiekosta 70. Finaaliin pääsee torstaina ammuttavan 50 kiekon jälkeen peruskilpailusta kuusi parasta. Mäkelä-Nummela on kuudennesta sijasta kahden osuman päässä.

Jousiammunta: Antti Vikströmin miesten pudotuskilpailu päättyi avauskierroksella 5–6-tappioon Malesian Khairul Anuar Mohamadia vastaan. Vikström johti ottelua 5–1 ja oli pisteen päässä voitosta, kun hänen jousipyssystään viidennellä kierroksella 5–3-johdossa hajosi alalapa kesken tähtäyksen. Vikström joutui turvautumaan varajousen varajouseen ja hävisi jatkopaikan uusinnassa. Jo viime viikolla harjoituksissa Vikströmin pyssystä halkesi alalapa. Hän jakoi kisoissa 33. sijan.

Purjehdus: Tuuli Petäjä-Sirén nousi purjelautailun naisten RS:X-luokan kokonaiskilpailussa kolme sijaa, 11:nneksi keskiviikon purjehdusten jälkeen. Hän purjehti päivän kolmessa lähdössä sijat 10, 11 ja 12. Ohjelmassa on torstaina vielä kolme lähtöä, minkä jälkeen kymmenen parasta selviytyvät lauantain mitalilähtöön. Petäjä-Sirén on kymmenennestä sijasta kahdeksan pisteen päässä. Sekaluokka Nacra 17:ssä olympiataipaleensa aloittaneet Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat kolmessa lähdössä sijat 17, 9 ja 18. Kurtbayn ja Keskisen vene kaatui ensimmäisessä ja kolmannessa lähdössä. He ovat kokonaiskilpailussa 14:ntenä.

Sulkapallo: Kalle Koljosen olympiaturnaus päättyi alkulohkon viimeisessä ottelussa 9–21, 13–21 -tappioon maailmanlistan kakkoselle, Tanskan Viktor Axelsenille. Kolmen miehen E-lohkosta jatkoon meni Axelsen ennen Itävallan Luka Wraberin voittanutta Koljosta.

Uinti: Matti Mattsson selviytyi välieristä finaaliin eli kahdeksan parhaan joukkoon uituaan miesten 200 metrin rintauinnissa Suomen ennätyksen 2.08,22. Toukokuussa EM-kisojen välierissä syntyneestä entisestä ennätyksestä lähti pois neljä sadasosasekuntia. Mattsson oli Tokiossa välierien viidenneksi nopein, 0,87 sekuntia parhaan ajan uinutta Australian Izaac Stubblety-Cookia jäljessä. Naisten 100 metrin vapaauinnissa Fanny Teijonsalon olympiadebyytti päättyi alkuerien 23. sijaan ja karsiutumiseen omalla ennätyksellä 54,69. Hän jäi välieräpaikasta 0,98 sekuntia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut