Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

HJK taisteli tasapelin mutta taipui FF Malmölle – "Pettynyt, se on suurin fiilis"

HJK taisteli mutta taipui 2–2-kotitasapeliin jalkapallon Mestarien liigan karsinnan toisessa osaottelussa Malmöä vastaan. Ruotsalaiset jatkavat kilpailussa 4–3-yhteistuloksella ja kohtaavat Huuhkajien Glen Kamaran edustaman Glasgow Rangersin.

HJK:n urakka jatkuu Euroopan liigan karsinnoissa.

– Pettynyt, se on suurin fiilis. Toisaalta olen tosi ylpeä pelaajistamme tänään, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela kuvaili.

Helsinkiläisisäntä kaappasi kamppailussa unelma-alun. Hyökkääjä Roope Riskin prässi ylhäältä sai puolustaja Franz Brorssonin jo 15:nnellä sekunnilla laukomaan pallon yli oman päätyrajan. Seuranneen kulmapotkun saatteli takakulmaan täsmäpuskullaan Miro Tenho.

Heti avausminuutilla syntynyt johtomaali ei lamaannuttanut tekonurmeen tottumattomia vieraita. Ruotsalaiset tasoittivat 10 minuuttia myöhemmin, kun Tanskan EM-joukkueen Anders Christiansen laukoi pallon etukulmasta maalivahti Jakob Tånnanderin taakse.

HJK:lle syntyi saumat 16:nnella ja 33. minuutilla uuteen karkuun, mutta Tenhon ohjaus meni ohi, ja sitten Jair tykitti laukauksensa 16 metristä taivaisiin.

Aivan taukovihellyksen edellä ruotsalaiset puolestaan olivat onnistua, mutta kulmapotkun jälkitilanteen siivosi takatolpalta Luis Carlos Murillo.

– Oli paikkoja tehdä (enemmänkin maaleja). Tekisi mieli sanoa, että yksi pilkkukin jäi viheltämättä, HJK:n Koskela kertoi.

Kreikkaan tai Azerbaidzhaniin

Malmö kaappasi otteen, kun se viimeisteli 2–1-johdon. Lukemat merkitsivät, että Klubi oli yhteismaaleissa mitaten kahden osuman takaa-ajossa. Piti ottaa riskejä, ja yksi sellainen onnistuikin.

HJK otti kentältä pois laitapuolustaja Murillon, kentälle siirrettiin penkiltä Riku Riski. Hän onnistuikin nopeasti soolossaan, murtautuminen päättyi 2–2-tasoitukseen, kun Riskin laukoma pallo meni maaliin takatolpasta.

– Meidän täytyy olla tyytyväisiä lopputulokseen. Olimme mielestäni parempi joukkue näiden kahden pelin perusteella – HJK on hyvä joukkue ja etenkin kotona keinoalustallaan, Malmön valmentaja Jon Dahl Tomasson kertoi.

HJK:kin europelit jatkuvat, kun Mestarien liigan karsinnat vaihtuvat Euroopan liigan karsintoihin. Niissä vastaan asettuu otteluparin Olympiakos, Kreikka–Neftci, Azerbaidzhan häviäjä. Mikäli Klubi kokee seuraavassakin kansainvälisessä kamppailussa tappion, niin se yltää vielä Euroopan kentille Konferenssiliigan karsintoihin.

– Kaikkiaan tämä toi itseluottamusta, että pystytään hoitamaan toinen näistä jäljellä olevista kansainvälisistä ottelupalloista, HJK:n Koskela visioi.