Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

SE-uinti painoi Ida Hulkon jäsenissä – finaalipaikka jäi saamatta

Rintauimari Ida Hulkolle kävi kuten hän hienon alkueräuintinsa jälkeen pelkäsi. Seitsemänneksi nopeimpana välieriin selvinnyt Hulkko ei ennättänyt palautua SE-uinnistaan, eikä uinti ollut maanantaiaamun välierässä yhtä herkkää kuin edellisiltana.

Hulkko oli välierissä 12:s ajalla 1.07,02 ja viimeinen finaalipaikka jäi 43 sekunnin sadasosan päähän. Sunnuntai-illan alkuerissä hän ui Suomen ennätyksen 1.06,19.

– Tiesin, että minulla on mahdollisuudet, jos kaikki menee nappiin. Huomasin kuitenkin aamulla, että eilinen painaa. Kroppa ei ollut palautunut ja siihen se luultavasti kaatui, Hulkko pohdiskeli lopputulosta välierien jälkeen.

– Vähän olen pettynyt. Lähinnä loppuaikaan.

Hulkon 50 metrin väliaika oli alkuerässä 30,55 ja välierässä 30,99. Välierässä hän joutui myös puurtamaan ankarammin päästäkseen vauhtiin.

– Ensimmäinen allasväli oli raskaampi kuin alkuerässä. Jouduin nyt käyttämään huomattavasti enemmän energiaa siihen, Hulkko vahvisti.

Ankara yritys kostautui 15 metriä ennen maalia, kun Hulkko alkoi kangistua.

– Olo oli sellainen, etten tiennyt, pääsenkö maaliin, Hulkko kertoi tuntemuksistaan.

Vauhti ei jatku kaakeliin

Kyse ei kuitenkaan ollut taktisesta erehdyksestä. Hulkko ja valmentaja Jere Jännes totesivat alkuerän jälkeen, että myös välierä on uitava omilla vahvuuksilla eli vauhdikkaasti aloittaen.

– Minulla loppu ei ole vielä yhtään samalla tasolla kuin vastustajilla. Jos olisin kestänyt 10–15 metriä pidemmälle, tilanne (finaalipaikan kannalta) olisi toinen, Hulkko totesi.

– Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, sillä olen kyennyt parantamaan koko ajan siitä asti, kun olin ensi kertaa arvokisoissa 2017.

Myös Hulkon maaliintulo epäonnistui. Hurjassa maitohappokylvyssään Hulkko ei jaksanut säätelemään vetopituuksia ja hän joutui vetämään loppuun ylimääräisen vedon. Sen seurauksena hän kosketti kaakelia kädet koukussa.

– Hyvällä maaliintulolla olisi voinut paikata hyytymistä, mutta nyt se ei osunut. Maaliintulo oli huono, Hulkko tuomitsi eikä hyväksynyt väsymystä selitykseksi.

– Minun ainut homma on uida kovaa.

Mökille treenaamaan koiraa

Hulkko, 22, seuraisi mielellään jäljellä olevien suomalaisuimareiden Matti Mattssonin, Ari-Pekka Liukkosen ja Fanny Teijonsalon suoritukset Tokiossa, mutta koronasääntöjen takia edessä taitaa olla pikainen paluu Suomeen.

Kotimaassa suuntana on kotimökki, jossa hän suunnitteli uivansa "korkeintaan koiraa".

Hulkon seuraavat tavoitteet on silti jo lukittu. Elokuussa hän osallistuu ISL-liigan kisoihin ja uran päätähtäin on Pariisin 2024 olympialaisissa.

– Siellä aion pitää huolta siitä, että myös Jere on mukana jakamassa tätä, Hulkko kertoi.