Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Hulkko ui Suomen ennätyksellä välieriin, aika alkuerien seitsemänneksi paras

Ida Hulkko ui välieriin sijoituttuaan seitsemänneksi naisten 100 metrin rintauinnin alkuerissä Tokion olympialaisissa. Hulkon aika 1.06,19 on uusi Suomen ennätys. Hän kohensi toukokuussa EM-kisoissa uimaansa SE-aikaa peräti 0,54 sekunnilla.

– Aika sanattomaksi vetää, Hulkko hymyili TV5:n haastattelussa.

Hulkko kertoi ajan olleen hänelle itselleenkin yllätys.

– Toi oli yllätys, ajattelin että taistelisin välierien viimeisistä paikoista. Täytyy kerätä itsensä, että pystyy lähellekään tuota aikaa välierissä.

Hulkko johti eräänsä käännöksessä, ja piti vielä toisellakin altaanmitalla myös ME-naista Lilly Kingiä takanaan.

– Aloitus oli tosi hyvä. Tiesin että mitä pitemmälle pääsen, ennen kuin hyydyn, sen parempi, Hulkko sanoi.

Alkuerien nopein oli Etelä-Afrikan Tatjana Schoenmaker olympiaennätysajalla 1.04,82. Hulkon erän voittanut King oli kolmas ajalla 1.05,55.

Jallow karsiutui mutta paransi Suomen ennätystä

Mimosa Jallow ui Suomen ennätyksen naisten 100 metrin selkäuinnin alkuerissä Tokion olympialaisissa. Jallow voitti eränsä ajalla 1.00,06, parantaen omissa nimissään ollutta SE-aikaa 0,22 sekunnilla.

Jallow sai jännittää alkuerien loppuun asti, riittääkö aika välieriin eli 16 parhaan joukkoon. Tiukille meni, mutta sija oli lopulta 17:s. Viimeisen välieräpaikan otti Japanin Anna Konishi ajalla 1.00,04.

– Oli kyllä tosi hyvä uinti. Jännitti kyllä tosi paljon, alkuerät satasella ollut itselle haastavia. Mutta olo on helpottunut ja iloinen, aavistuksen olisi voinut kovempaa mennä että olisi tullut se minuutin alitus, mutta ihan huikea suoritus, Jallow totesi pian suorituksensa jälkeen Ylen radiohaastattelussa tietämättä vielä, että tuo minuutin alitus olisi riittänyt myös jatkopaikkaan.

– Ei hyytynyt ollenkaan, pystyi pitämään koko ajan vauhdin yllä. Tuo edellinen ennätys tuli 2018, oli hienoa että pystyi siitä vielä parantamaan.