Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Golfin Vierumäki Finnish Challenge pelataan elokuun alussa välivuoden jälkeen – Roope Kakko suomalaisten ykkösnimenä

Vuodesta 2016 pelattu ammattilaisgolfin Vierumäki Finnish Challenge on vakiinnuttanut paikkansa Euroopan haastajakiertueen kalenterissa. 200 000 euron kilpailu on vuosittain houkutellut Vierumäen Cooke-kentälle vahvan osanottajakaartin. Viime vuoden kilpailu jäi väliin koronapandemian vuoksi, mutta tänä vuonna pelataan kahden viikon kuluttua 5.–8. elokuuta.

Vierumäellä on kilpaillut useita pelaajia, jotka ovat myöhemmin voittaneet European Tourilla. Etelä-Afrikan Dylan Frittellillä on jo voitto myös Pohjois-Amerikan PGA Tourilta.

Olympialaisissakin nähdään ensi viikolla lukuisia Vierumäen-kävijöitä, kuten suomalaiset Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Nuorten nousevien tähtien rinnalla kiertueella pelaa myös jo parrasvaloissa olleita ammattilaisia, jotka hakevat uutta myötätuulta uralleen. Hyvä esimerkki on Richard Bland, joka sijoittui Vierumäellä kärjen tuntumaan kesällä 2019 ja ylsi tämän vuoden toukokuussa uransa suurimpaan voittoon European Tourin British Mastersissa.

Sandra Palinin arvokisadebyytti Vierumäen kotikentällä on tasapainoilua kotiedun ja kotihaitan välillä: "On tosi siistiä olla mukana täällä edustamassa Suomea"

Kotimaisen huippugolfin pitkäjänteisen kehittämisen näkökulmasta haastajakiertueen osakilpailu ja kilpailun mukanaan tuomat 50 vaihtokorttia ovat tärkeä palanen kokonaisuudessa.

Suomen golfliiton hallinnoimat kutsut tarjoavat tärkeitä näytön paikkoja ja arvokasta kokemusta useille ammattilaisuraansa aloitteleville lupauksille ja ammattilaisuuteen tähtääville amatööreille. Villit kortit ovat myös siivittäneet eräiden kärkipelaajiemme paluuta takaisin pääkiertueelle uran ajauduttua käymistilaan.

Kutsujen saajiksi kotikilpailuun on jo nimetty joukko pelaajia, joukossa amatöörit Elias Haavisto ja Jesse Saareks. Loppujen villien korttien kohtalosta päätetään sunnuntaina Nordic Leaguen Finnish Tour Championshipin ja Challenge Tourin Italian Challengen päätettyä.

Tasaisen kauden pelanneelta Roope Kakolta voidaan jälleen odottaa Vierumäellä vahvaa esitystä. Kesällä 2019 Kakko oli päätöskierroksella mukana voittotaistelussa ja jakoi lopulta kolmatta sijaa.

Kolmeen voittoon Challenge Tourilla urallaan yltänyt Kakko on tällä hetkellä kiertueen Road to Mallorca -rankingissa suomalaisista korkeimmalla (40:s). Viime viikolla Itävallassa kolmanneksi sijoittunut Matias Honkala on seuraavana (53:s). Kauden 20 parasta ansaitsevat pelioikeuden pääkiertueelle ensi kaudeksi.

Kilpailun järjestelyvastuu on nyt kokonaisuudessaan Vierumäki Golf oy:llä.

– Kiinnostus kilpailua kohtaan on säilynyt hyvänä, toimitusjohtaja ja promoottori Jan Ruoho kertoo.

– Käynnissä oleva golfbuumi näkyy myös huippugolfia kohtaan tunnettuna mielenkiintona.