Tokion järjestelyjohtaja ei sulje pois mahdollisuutta kisojen viime hetken perumiseen

Toshiro Mutolta kysyttiin tiedotustilaisuudessa, onko mahdollista, että kisat vielä peruttaisiin. AFP / LEHTIKUVA

STT

Tokion olympialaisten järjestelykomitean johtaja Toshiro Muto ei sulje pois mahdollisuutta, että kisat peruttaisiin vielä viime hetkellä Japania koettelevan koronaviruspandemian takia. Asiasta kertoi tiistaina muun muassa Sky Sports .

Kisat on määrä avata perjantaina, ja tiistaisessa tiedotustilaisuudessa Mutolta kysyttiin, onko mahdollista, että kisat vielä peruttaisiin.

– Emme voi ennustaa mitä tapahtuu koronatartuntojen määrän kanssa. Joten jatkamme keskusteluja (järjestelyjohdossa), jos tapauksien määrässä on piikkiä, Muto muotoili.

– Tällä hetkellä koronatapausten määrä voi nousta tai laskea, joten mietimme mitä teemme mikäli tilanne sitä vaatii, varsin tarkoista sanavalinnoistaan tunnettu Muto pyöritteli vielä.

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Thomas Bach puolestaan vakuutti tiistaina, että peruminen "ei koskaan ollut vaihtoehto" KOK:lle.

– KOK ei koskaan hylkää urheilijoita, Bach painotti.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut