Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

F1-kilpailujohtaja puolustaa Hamiltonin rangaistusta

Kansainvälisen autoliiton FIA:n F1-kilpailujohtaja Michael Masi katsoo, että kohuttu Lewis Hamiltonin saama kymmenen sekunnin aikarangaistus formula ykkösten sunnuntaisessa Britannian gp:ssä oli oikeutettu.

Mercedes-kuljettaja Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin avauskierroksen kaksintaistelu päättyi kaksikon kolarointiin ja MM-sarjan kärkinimen Verstappenin keskeytykseen. Hamilton ajoi kisassa ykköseksi aikarangaistuksestaan huolimatta ja kavensi Verstappenin MM-johdon kahdeksaan pisteeseen. Red Bull -tallissa koettiin Hamiltonin päässeen liian helpolla tapahtuneesta.

Kisapomo Masi puolusti tuomariston ratkaisua muistuttamalla, että tuomareiden on arvioitava itse tapahtumaa eikä sen seurauksia.

– Olen samaa mieltä tuomariston ja sen tekemän ratkaisun kanssa. Yksi perusasioista (tuomareiden päätöksissä) on jo pitkään ollut se, että tapahtuneen seurauksia ei pidä arvioida. Eli ratkaisu on tehtävä itse tapauksesta, Masi sanoi F1:n sivustolla .

– Jos alat ottaa seurauksia mukaan (päätöksiin), muuttujia on niin paljon.