H.V. Tuurin huippukausi jatkui Suurmestaruudessa

Henri Lehikoinen / STT

Mikkelin perinteinen St Michel -viikonloppu pyörähti lauantaina käyntiin vauhdikkaasti. Iltapäivän päälähtö oli 20 000 euron ykköspalkinnolla ajettu kylmäveristen Suurmestaruusajo, jonka vei nimiinsä Ossi Nurmosen valmentama H.V. Tuuri.

Oriin ohjastaja Iikka Nurmonen puolusti ajokillaan johtopaikan ja valjakko sai terävän avauksen jälkeen hiljentää vauhtia. Ensimmäisen kierroksen väliaika oli 21,0 ja viimeisellä puolikkaalla vauhti kiihtyi lukemiin 19,5. Lopussa H.V. Tuuri sai hyvää haastetta kovilta vastustajiltaan, mutta piti pintansa.

Voittoaika oli tänä vuonna läpimurtonsa huipulle tehneellä oriilla 1 609 metrin matkalla 20,7a. Ohjastaja Nurmonen totesi voittajahaastattelussa, ettei alussa keulapaikan menettämiseen ollut todellista uhkaa.

– Lähdettiin varman päälle, ettei tule mitään huonoja askeleita tai mitään työtapaturmaa. Camri lähti tosi kovaa, ja meidänkin piti sitten lopulta ladata täyttä, että saatiin keulapaikka puolustettua.

Hallittu juoksu keulapaikalta

Ohjastaja Nurmonen sanoi, että tunne viimeisen kurviin mentäessä oli ihan hyvä.

– Saatiin ajaa omaa juoksua keulassa. Ei kuitenkaan ihan kokonaan otettu vauhtia löröksi, etteivät kaikki vahvat hevoset pääse ilmaiseksi iholle.

Maalisuoran ottelua Välkyn Tuiskua, Evarttia ja lopulta loppusuoralla laukkaan sortunutta Vixeliä vastaan hän kuvaili hienoksi.

– Hevonen vastasi varmasti, mutta kaikki oli ainakin minun mielestäni pelissä.

St Michel Tammatähdessä kisasivat huipputason lämminveritammat. Parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä. Ari Moilanen ei onnistunut ohjastamallaan Willow Pridella kiihdytyksessä ohittamaan Ice Winea, mutta se ei haitannut, sillä Markku Niemisen valmennettava jyräsi johtavan rinnalta vakuuttavaan voittoon ajalla 11,0aly.

Loput Toto75-kierroksen voittajat olivat Matti Patrosen valmentama Merran Roihu, Dimitri Palmroosin Pippi Roc, Tapio Perttusen valmennustallin Uljas Suomalainen ja Unique Creation sekä Pekka Korven American Hero.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut