Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Saga Vanniselle alle 20-vuotiaitten EM-kultaa huippupisteillä

Saga Vanninen on voittanut yleisurheilun alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Tallinnassa kultamitalin. Vanninen oli ykkönen naisten seitsenottelussa ennätyspisteillään 6 271. Vannisen aiempi ennätys oli 5 861 pistettä.

Vannisen tulos on alle 20-vuotiaiden tämän kauden maailman kärkitulos ja uusi alle 20-vuotiaiden Suomen ennätys.

– Pisteisiin olen tosi tyytyväinen. Pituushyppy meni paremmin kuin odotin. Lisäksi mukana oli pari yksittäistä hyvää lajia ja pari huonompaa lajia, muttei mitään tosi huonoa, Vanninen kiteytti Urheiluliiton tiedotteessa .

18-vuotias Vanninen hallitsi kilpailua suvereenisti. Hän johti kilpailua jokaisen lajin jälkeen ja oli jo ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen 178 pisteen johdossa. Vanninen teki ottelussa ennätyksensä yksittäisistä lajeista sadan metrin aitajuoksussa, kuulantyönnössä, pituushypyssä ja 800 metrin juoksussa.

Päätöslajissa 800 metrillä Vanninen juoksi ajan 2.24,62, joten aiempi ennätys koheni roimasti. Aiemmin kahden ratakierroksen urakka oli taittunut parhaimmillaan aikaan 2.26,14.

Vanninen kilpaili takareisivaivaisena

Vannisen valmistautumista ja kilpailua hankaloitti takareisivamma.

– Näissä toisen päivän lajeissa pituushyppy oli ainoa, jossa se vaikutti. Keihäässä ja 800 metrillä se ei tuntunut. Kun en ole jalan takia päässyt paljon muita lajeja tekemään, keihäs ja kuula ovat menneet eteenpäin, kun olen tehnyt niitä paljon, Vanninen arvioi.

Vannisen jälkeen toiseksi kokonaiskilpailussa sijoittui Hollannin Sofie Dokter. Hän hävisi suomalaiselle 393 pistettä. Pronssia saavutti Saksan Marie Dehning. Suomen Neea Käyhkö oli kuudes ennätystuloksellaan 5 598 pistettä.

– 2.25,10 olisi pitänyt 800 metriä juosta, että olisi tullut 5 600 pistettä. Jäin siitä yhdeksän sadasosaa, mutta olen tosi tyytyväinen. Korkeammalle pääsin kuin etukäteen oletin, Käyhkö sanoi.