Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Marttila vei keihäskarnevaalien voiton, kolmanneksi jäänyt Ruuskanen pettyi alle 80 metrin kaareen – Erkkola paransi keihäsennätystään yli 2,5 metriä

Tällä kaudella 80 metrin keihäskerhoon noussut Jarmo Marttila on voittanut Pihtiputaan keihäskarnevaalien miesten kilpailun. Kälviän Tarmoa edustava Marttila oli ainoa, joka heitti kilpailussa yli 80 metrin. Hänen keihäänsä lensi 80,56:een.

– Latasin ensimmäiseen heittoon kaiken. Sen jälkeen oli hyvä tuntuma, mutta olkapää ei antanut heittää kovaa kuin sen yhden heiton. Katsoin, että oli parempi jättää kilpailu kesken, Marttila kertasi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kokenut Antti Ruuskanen jäi kolmanneksi, kun hänen paras heittonsa kantoi 77,89. Ruuskasen edelle tuloslistassa kiilasi myös Jami Kinnunen 79,06:n heitolla.

Ruuskanen ei peitellyt pettymystään kisan jälkeen.

– Kun on ollut ensimmäistä kertaa mukana Keihäskarnevaaleilla 8-vuotiaana ja sen jälkeen aina kun terveys on sallinut, olisin halunnut päättää kilpailut täällä yli 80-metriseen, viimeistä kilpailukauttaan heittävä Ruuskanen kertoi tiedotteessa.

Hän kertoi, että tekniikka ei pysy kasassa heitoissa.

– Olen 80 metrin kunnossa ja ylikin. Heittäminen oli vain sitä samaa taaperrusta kuin Saarijärvellä juhannuksena. Se ei tarvitse kuin yhden loksahduksen, että ymmärtää, kuinka se toimii, Viipurin Urheilijoita edustava Ruuskanen arvioi.

Keihäänheiton olympiavalinnat ratkeavat huomenna. Suomella on neljä valintakelpoista heittäjää, mutta olympialaisissa voi kilpailla vain kolme edustajaa maata kohden. Ruuskasen ohella olympiakisojen tulosrajan (85,00) ovat rikkoneet Oliver Helander ja Toni Kuusela. Lassi Etelätalo on valintakelpoinen rankingsijoituksen perusteella.

– Minä en ota stressiä olympiavalinnoista. Kisoihin pitää lähettää terveet ja kunnossa olevat miehet. Näillä näytöillä ei tarvitse kisoihin mennä. Kyllä pitää olla päälle 80 metrin tulokset, että sinne kannattaa mennä, Ruuskanen totesi.

"Tuli sellainen olo, että pistän raivolla keihään asentoon"

Turun Urheiluliittoa edustava Sanne Erkkola on voittanut Pihtiputaan keihäskarnevaalien naisten kilpailun ennätystuloksellaan. Erkkola kiskaisi viimeisellä kierroksella keihään 59,61 metriin.

Hänen aiempi ennätyksensä oli 57,04 viime kaudelta, joten ennätys parani 2,57 metriä.

– Tuli sellainen olo, että pistän raivolla keihään asentoon. Kyllä se sieltä alas tulee, Erkkola kertasi Urheiluliiton tiedotteessa tuntojaan ennen viimeistä heittoa.

Vuosi sitten Erkkola voitti Turussa Kalevan kisoissa Suomen mestaruuden viimeisen kierroksen heitolla (57,04.) Pihtiputaalla kisan pisimmät heitot olivat kolme viimeistä.

– Se on myös vähän ongelma, että se rytinä tulee vasta viimeisillä kierroksilla. Pitäisi saada heitto kulkemaan jo vähän aikaisemmin, Erkkola sanoi.

Erkkola, 27, kuuluu Tuomas Laaksonen valmennusryhmään, ja takana on hyvä harjoituskausi. Erkkola kertoi jo odottaneensa, koska hyvät tulokset alkavat tulla.

Pihtiputaalla toiseksi heitti Vaasan Vasaman 18-vuotias Anni-Linnea Alanen tuloksella 56,01. Kolmas oli Lappeenrannan Urheilu-Miesten Saara Lipsanen kesän parhaalla tuloksellaan 54,26.

Samuelsson pinkoi satasen lähelle ennätysvauhtiaan

Samuli Samuelsson paineli lähelle ennätysvauhtiaan Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaalien 100 metrin juoksussa. Samuelsson voitti finaalin ajalla 10,34 ja jäi alkukauden ennätyksestään vain seitsemän sekunnin sadasosaa.

– Parempaankin olisi ollut mahdollisuus, jos olisi ollut enemmän myötätuulta avittamassa, mutta olen tyytyväinen finaalijuoksuun, Samuelsson kertoi Urheiluliiton tiedotteessa. Myötätuulta oli 0,5 metriä sekunnissa.

Illan viimeisessä lajissa miesten 400 metrillä Helsingin IFK:n Erik Back juoksi kauden kotimaisen kärkiajan 47,76.

Ratakelauksessa viidensiin paralympialaisiinsa valmistautuva Leo-Pekka Tähti kelasi 100 metrillä T54-luokan voittoon ajalla 14,37. Tähti on tänä vuonna kelannut jo maailman kärkiajan 13,82. 200 metrillä Tähti pääsi lähemmäs maailman kärkiaikaansa 24,71, sillä hän voitti ajalla 25,06.

Henry Manni voitti luokan 34 satasen ajalla 15,87. Sitä nopeammin ovat tänä vuonna kelanneet vain tunisialainen ME-mies Walid Ktila ja kanadalainen Austin Smeenk. Päämatkallaan 400 metrillä Manni jäi vajaan sekunnin päähän omasta toissavuotisesta Euroopan ennätyksestään 51,38. Voittoaika oli 52,28.