Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Raitanen keskeytti Tukholmassa: "Jalat eivät olleet mukana" – Lakka jäi viidenneksi pika-aidoissa

Tokion olympialaisiin valmistautuva Topi Raitanen keskeytti 3 000 metrin estejuoksun yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa Tukholmassa. Raitasta painoi kova harjoittelu.

– Jalat eivät olleet mukana, Raitanen kertoi C Moren tv-haastattelussa.

Hän kertoi kisanneensa Tukholman olympiastadionilla kesken tiiviin harjoituskauden. Kutsu Tukholmaan tuli hieman odottamatta, sillä vaihtoehtona oli myös ensi perjantaina juostava Monacon kilpailu.

– Ruvettiin sitten rukkaamaan aikataulua, Raitanen kertoi.

Hän on harjoitellut Pajulahden liikuntakeskuksessa Lahdessa, jossa asuu vuoristo-oloja vastaavassa alppimajassa.

– Tässä on vähän haasteita korkeanpaikan leirin ja tämän kilpailun ajankohdan kanssa. On ollut pientä väsymistä leirin keskellä, Raitanen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Tunsin koko ajan, ettei tänään ole oma päivä. Oli sellainen tunne, että lihakset tuntuivat tyhjiltä enkä pystynyt oikein puristamaan, Raitanen kertoi eikä ollut huolissaan Tokion suhteen.

Raitaselle kilpailu oli toinen Timanttiliigassa tällä kaudella. Britannian Gatesheadissa hän avasi estekautensa 23. toukokuuta.

Raitasen tämän kauden paras esteaika on Turun Paavo Nurmen kisoissa kesäkuun alussa juostu 8.19,57. Suomen ennätysvauhtia 8.16,57:ään hän juoksi viime vuonna Timanttiliigan kilpailussa Monacossa.

Tukholmassa voittoon juoksi Etiopian Samuel Firewu ajalla 8.20,27. Raitanen kilpailee seuraavan kerran 14. heinäkuuta Joensuun gp-kilpailuissa.

Lakan kädet osuivat naapuriradan juoksijaan

Aitajuoksun 110 metrin Suomen ennätysmies Elmo Lakka ei päässyt parhaaseen vauhtiinsa yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa Tukholmassa. Lakka sijoittui miesten pika-aidoissa viidenneksi ajalla 13,83.

– Lähtö onnistui tosi hyvin, ja pääsin hyvin rytmiin, mutta sitten kädet osuivat David Kingin kanssa sen verran kovasti yhteen, että rytmi hajosi, Lakka harmitteli tiedotteessa.

Tokion olympialaisiin jo valitun Lakan Suomen ennätys on 13,31. Hän juoksi sen 2. kesäkuuta kotikentällään Jyväskylässä.

Tukholman aitakisan voitti Hollannin Koen Smet ajalla 13,59.

Duplantis lupasi säästää ME-hypyn olympialaisiin

Timanttiliigan osakilpailun ruotsalaistähdet Armand Duplantis ja Daniel Ståhl hellivät kotiyleisöä voitoilla. Duplantis ylitti seipäässä stadionin ennätyskorkeuden 602 ja yritti voiton varmistuttua ME-tulosta 619.

– Säästän maailmanennätyksen olympialaisiin, Duplantis sanoi uutistoimisto TT:n mukaan.

Tällä kaudella 610 hypännyt Duplantis on lajinsa suvereeni olympiasuosikki. Onnistuminen Tokiossa toisi hänelle ensimmäisen ulkoratojen tittelin maailmanlaajuisessa kilpailussa. Dohan MM-kisoissa vuonna 2019 hän oli toinen Yhdysvaltain Sam Kendricksin takana.

Ståhl voitti kiekkokisan finaalikierroksen 68,23:lla, mutta heitti vielä pidemmälle 68,84:ään neljännellä kierroksella. Ståhl on Duplantisin tavoin lajinsa maailmanlistan kärkimies, sillä Kuortaneen juhannuskisoissa kiekko lensi 70,55 metriä.

Tukholman kisoissa kauden kärkitulokseen ylsi ukrainalainen korkeushyppääjä Jaroslava Mahutshih naisten kisan voittotuloksella 203. Naisten 400 metrin aidoissa Hollannin Femke Bol juoksi maansa ennätyksen 52,37. Tilastoissa edellä on vain tuore ME-nainen, Yhdysvaltain Sydney McLaughlin (51,90).