Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kevin Youngin lähes 29 vuotta vanhan ME:n rikkonut Warholm: Tämä oli täydellinen hetki

Miesten 400 metrin aitajuoksun maailmanennätyksen uusiksi pistänyt Norjan Karsten Warholm varoitteli torstaina Timanttiliigan kilpailun jälkeen, että hänellä on vielä "enemmän tankissa" jäljellä. Warholm huipensi torstain myöhäisillassa yleisurheilun kauden neljännen Timanttiliigan kisan Oslossa juoksemalla miesten 400 metrin aidoissa uuden maailmanennätyksen 46,70. Yhdysvaltain Kevin Youngin entinen ME 46,78 oli Barcelonan olympiakisoista vuodelta 1992 eli lähes 29 vuoden takaa.

Kilpailu Oslon Bislettillä oli Warholmin kesäkauden ensimmäinen. Hän paransi ennätystään 0,17 sekuntia.

– Tämä oli täydellinen hetki. Kaikki puhuvat tästä maailmanennätyksestä, joka on pysynyt samana monta, monta vuotta. Se on itse asiassa vanhempi kuin minä, 25-vuotias Warholm sanoi.

– Tiesin, että se (ennätys) oli minussa, mutta totta kai oli hyvin erityistä tehdä se. Olen todella onnellinen ja todella ylpeä, se on upea hetki.

Warholm myös uskoo, että hänellä riittää vielä näytettävää, sillä kyseessä oli hänen kautensa ensimmäinen 400 metrin aitajuoksukilpailu.

– Olisi surullista, jos ensimmäinen kisani olisi parhaani.

Warholm arvioi, että olympiavoitto voi vaatia uuden ME:n

Tämän kauden entinen maailman kärkitulos oli viime kuussa Rai Benjaminin Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa juoksema 46,83. Warholm ja Benjamin ottavat toisistaan mittaa Tokion olympialaisissa, mutta tätä ennen kaksikon on määrä kohdata myös Timanttiliigan kilpailussa Monacossa ensi viikolla.

Alle 47 sekunnin 400 metrin aidat ovat juosseet uutistoimisto AFP:n mukaan vain Warholm, Young, Benjamin ja Qatarin Abderrahman Samba.

– Olympialaisten voittaminen saattaa vaatia toisen maailmanennätyksen. Tällä hetkellä on monia erinomaisia kilpailijoita, jotka kaikki tähtäävät voittoon, Warholm sanoi.

– Pidän huolen, että taso on korkealla. Kilpailu tulee olemaan todella kova, mutta se tekee siitä mielenkiintoisen.