Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Ensireaktiot EM-jatkotoiveiden kariutumiseen ovat karuja Ruotsissa: "Kuin olisi saanut moukarista päähänsä"

Ruotsissa ensireaktiot jalkapallomaajoukkueen putoamiseen EM-kisoista ovat karuja. Ruotsalaislehti Aftonbladetin Erik Niva kuvailee pelin ratkaisun olleen kuin moukari päin näköä.

Erityisen kitkeräksi ruotsalaiskommenteissa on koettu Marcus Danielsonin ulosajo jatkoajalla sekä se, että ratkaisumaali tehtiin jatkoajan lisäajalla. Nivan mukaan tappio on niin kivulias, ettei sitä olisi pystynyt etukäteen edes kuvittelemaan.

– Pahinta mitä voi kuvitella. Tai pikemminkin niin kivuliasta, ettei sitä olisi voinut kuvitella lainkaan, Niva kirjoittaa.

– 120 minuuttia jalkapalloa, tuskaa, taistelua ja sitten se loppuu ennen kuin se oli edes oikeasti ohitse, hän summaa.

Ukraina pudotti jatkosta Skotlannin Glasgow'ssa pelatussa neljännesvälieräpelissä Ruotsin jatkoajalla maalein 2–1.

Forsbergille suitsutusta, keskikentälle risuja

Ruotsin yleisradio SVT :n asiantuntija Daniel Nannskog puolestaan ripittää Ruotsin keskikenttää sekä hyökkääjiä Alexander Isakia ja Dejan Kulusevskiä, joilta hän odotti omien sanojensa mukaan enemmän.

Keskikenttä sen sijaan on ollut Nannskogin mukaan Ruotsin ongelma koko turnauksen ajan. Pelissä ei ole saavutettu tasoa, jota tarvitaan pitkälle pääsemiseen.

Sen sijaan turnauksen aikana neljä maalia tehnyttä Emil Forsbergiä Nannskog jaksaa vielä suitsuttaa.

– Kaikki, mitä hän teki oli äärimmäisen korkealuokkaista. Hänellä todellakin oli huippusuoritus, Nannskog sanoo painottaen, ettei muun joukkueen suoritus valitettavasti ollut kuitenkaan huipputasoa.

– Olisi vaadittu enemmän huippusuorituksia, jotta olisi voitu päästä pitkälle, hän sanoo.

Ukraina selviytyi viimeisenä maana puolivälieriin

Ukraina selviytyi kahdeksantena eli viimeisenä maana jalkapallon miesten EM-kisojen puolivälieriin.

Ensimmäisellä puoliajalla maalinteossa olivat onnistuneet Ukrainan Oleksandr Zintshenko ja Ruotsin Forsberg.

Ratkaisumaalin pukkasi jatkoajan lisäajalla 120+1. minuutilla Ukrainan vaihtopelaaja Artjom Dovbik.

Ruotsin peliä lopussa vaikeutti puolustaja Danielsonin ulosajo jatkoajalla 99. minuutilla. Hän sai punaisen kortin tultuaan jalkapohja edellä vastaan Ukrainan Artjom Besediniä, joka loukkaantui.

EM-turnauksen puolivälieräparit ovat 2.–3. heinäkuuta Sveitsi–Espanja, Belgia–Italia, Tshekki–Tanska ja Ukraina–Englanti.