Cavendish ajoi pitkästä aikaa etappivoittoon Tour de Francella

Cavendishille etappivoitto oli Ranskan ympäriajon historiassa jo 31:s. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian Mark Cavendish ajoi tiistaina voittoon Ranskan ympäriajon neljännellä etapilla. Yhteispituudeltaan 105,5 kilometriä olleen Redon–Fougeres-etapin voittanut Cavendish on edellisen kerran juhlinut Tourin etappivoittoa viisi vuotta sitten. Brittipyöräilijällä todettiin vuonna 2017 Epstein-Barrin virus, joka voi aiheuttaa muun muassa voimakasta väsymystä ja korkeaa kuumetta.

– Kyseessä on ollut viisi pitkää vuotta. Kuntoni on herättänyt paljon puhetta, ja toivon, että tämä antaa uskoa samankaltaisessa tilanteessa oleville ihmisille, totesi 36-vuotias Cavendish etappivoittonsa jälkeen.

Cavendishille etappivoitto oli Ranskan ympäriajon historiassa jo 31:s, joka oikeuttaa Tourin kaikkien aikojen etappivoittotilastossa toiseen sijaan. Tilaston ykköspaikalla on Belgian Eddy Merckx, joka kirjautti vuosien 1969–75 aikana kaikkiaan 34 etappivoittoa.

21 etapin ympäriajo päättyy 18. heinäkuuta Pariisiin.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut