Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Wembleyn neljännesvälierässä on rankkari- ja koronajännite – "Me elämme kuplassa ja eristyksissä, mutta kokonaiskuva on kaukana optimaalisesta"

Miesten jalkapallon EM-kisojen neljästä ensimmäisestä neljännesvälieräottelusta yksikään ei edennyt rangaistuspotkukilpailuun asti. Jo maiden yhteisen historiankin takia rankkarikisaa odotetaan Lontoon tiistai-iltaan, kun Englanti kohtaa Saksan.

Englannin maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Gareth Southgate oli ainoa epäonnistuja Saksan 6–5-rankkarikisavoittoon päättyneessä vuoden 1996 EM-välierässä. Vuoden 1996 välieräottelu potkittiin Wembleyn stadionilla, jonka paikalle rakennetulla uudella Wembleyllä joukkueet kohtaavat tiistaina kello 19.

Saksan Kai Havertz kertoi kansainväliselle medialle haluavansa asettua ampumaan, jos peli on 120 minuutin jälkeen tasan.

– Rankkareihin pitää aina valmistautua. Siksi niitä lauotaan treenien jälkeen, jotta tiedetään, ketkä ovat parhaita laukojia, Havertz sanoi.

Wembeyllä mylvii tiistaina 40 000 katsojaa, kun katsojakapasiteetti tuplattiin alkulohkovaiheesta Englannin pudotuspeliottelua varten. Vieraskannattajia on matkustusrajoitusten takia vain kourallinen.

– Me elämme kuplassa ja eristyksissä, mutta kokonaiskuva on kaukana optimaalisesta. 40 000 katsojaa ei tee tästä meille yhtään sen turvallisempaa, saksalaispuolustaja Robin Gosens kritisoi lehdistölle.

– Mutta me saamme siitä vain lisämotivaatiota. On mahtavaa, kun koko stadion on joukkuettasi vastaan ja pääset hiljentämään heidät, Gosens sanoi.

Ruotsi kohtaa jatkopeleihin pelastamansa Ukrainan

Myös tiistai-illan myöhäisottelussa Glasgow'ssa kohtaavilla Ukrainalla ja Ruotsilla on yhteistä EM-historiaa. Ukrainan nykyinen päävalmentaja Andri Shevtshenko käänsi vuoden 2012 EM-kotikisoissa kahdella maalillaan alkulohkon ottelun Ukrainan eduksi.

Tuolloin Ukraina jäi kolmella pisteellä alkulohkoon, kun 16 joukkueen kisoissa lohkokolmoset eivät päässeet jatkopeleihin. Näissä kisoissa C-lohkossa kolmanneksi jäänyt Ukraina voitti alkulohkossa vain Pohjois-Makedonian, mutta pelastui jatkopeleihin Ruotsin voitettua E-lohkossa Puolan.

– Ymmärrän kritiikin, mutta pyytäisin kaikilta hieman positiivisuutta, koska pääsimme pudotuspeleihin. Kiitos Ruotsille, mutta nyt pelataan vastakkain, kaksi maalia kisoissa tehnyt Andri Jarmolenko sanoi kansainväliselle medialle.

Ruotsi eteni jatkopeleihin häviämättä peliäkään. Emil Forsberg, 29, laukoi Ruotsin voittomaalin Slovakian verkkoon ja osui Puola-voitossa kahdesti. Forsbergin edellä turnauksen maalipörssissä on vain Portugalin Cristiano Ronaldo ja Tshekin Patrick Schick.

– Näissä kisoissa on näkynyt, että olen rauhallisempi, suhtaudun asioihin rennommin enkä yliajattele. Minusta on tullut parempi versio itsestäni, Forsberg sanoi uutistoimisto TT:lle.

– Nyt tiedän, että tilaisuuden tullen minä onnistun. Aiemmin mietin ehkä enemmän epäonnistumista. Nyt sanon vain itselleni: jalkapallon pelaaminen on hauskaa, älä ota turhia paineita Emil.

----------------

Korjattu aiempaa uutista klo 18.30: Ottelu pelataan uudella Wembleyllä, ei samalla Wembleyllä kuin 1996. Korjattu väliotsikon jälkeen mainintaa maalipörssistä, Forsbergin edellä on Ronaldon lisäksi myös Tshekin Schick.