FC Lahden pisteputki sai jatkoa – hyökkäyspeli jätti toivomisen varaa

FC Lahti ja Helsingin IFK väänsivät tasaisen Veikkausliiga-kamppailun stadionilla keskiviikkona. Lopulta pisteet tasattiin 0–0-lukemin.

Eerikki Lyytikäinen

Oliko hurjan ukkos- ja sadekuuron syy vai mikä, mutta sateen liukastamalla Lahden stadionilla nähtiin hyvin varovainen avauspuoliaika Kuhnureiden ja Helsingin IFK:n välillä keskiviikkona.

Kummankin joukkueen pelaajilla oli suuria vaikeuksia pysyä liukkaalla ja märällä viheriöllä pystyssä.

Ei ollut mikään suuri ihme, että puoliajalle lähdettiin lukemissa 0–0.

Molemmilla ryhmillä oli hankaluuksia luoda hyviä hyökkäyksiä. Stadilaisvieraat hallitsivat palloa ensimmäiset 20 minuuttia, mutta mitään vaarallista se ei saanut aikaan. Parhaan mestan hukkasi espanjalainen wingback Felipe Saez Carillo, jonka laukaus runsaasta viidestä metristä sujahti niukasti ohi.

Mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni, sitä paremmin isännät pääsivät peliin mukaan. Kuhnureiden hyökkäyspeli parani, mutta ei missään nimessä häikäissyt.

Syntymäpäiväsankari Kari Arkivuon lahjatoive jäi toteutumatta – FC Lahti jäi maalittomaan tasapeliin HIFK:n isäntänä

Piikissä ollut Macoumba Kandji jäi liian vähille palloille. Enemmän Kandjikin kunnostautui kaatuilussa ja käsien levittelyssä kuin maalipaikoille pyrkimisessä. Oikeassa laidassa pelannut Arlind Sejdiu oli myös todella näkymätön.

Lahti haki selvästi hanakammin voittoa kuin IFK. Heti toisen puolikkaan alkajaisiksi Kuhnureiden päävalmentaja Ilir Zeneli teki omat johtopäätöksensä ja vaihtoi Loorents Hertsin Arlind Sejdiun tilalle.

Viime peleissä hyvässä lennossa ollut Hertsi toikin saman tien säpinää lahtelaishyökkäykseen.

55. minuutilla Matti Klinga teki juonikkaan pystyjuoksun, jonne pallo myös pelattiin. Klinga antoi päätyrajalta syötön takaviistoon, josta Hertsi pääsi ampumaan, mutta kuti pysähtyi helsinkiläisten pakistoon.

Lahti hallitsi kentän tapahtumia ja pystyi pitämään IFK:n pois tekopaikoilta. Kun vajaat 70 minuuttia oli pelattu, vaihdosta kentälle juossut lahtelaisten nigerialaiskärki Geoffrey pääsi Jean-Christophe Coubronnen syötöstä puolittain läpi, mutta hyökkääjän kuti ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.

Kamppailun lopussa IFK:n espanjalainen Piep Saez kolasi suoran punaisen kortin arvoisesti Hertsin. Isännät eivät onnistuneet hyödyntämään miesylivoimaansa viimeisillä minuuteilla.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut