Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ruusuvuori kukisti kokeneen espanjalaisvastustajan Eastbournen nurmella

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori eteni toiselle kierrokselle Britannian Eastbournessa pelattavassa miesten ATP-turnauksessa. Ruusuvuori kukisti nurmikentällä pelatussa ottelussa Espanjan Albert Ramos-Vinolasin kahdessa erässä 6–4, 6–3.

Ruusuvuori menetti syöttönsä heti ottelun alussa, mutta nousi 33-vuotiaan espanjalaisen rinnalle ja ohi erän loppupuolella. Toisessa erässä suomalainen pelasti kaksi murtopalloa ja mursi Ramos-Vinolasin syötön tilanteessa 4–3.

Uransa aikana massakentillä parhaiten menestynyt Ramos-Vinolas on maailmanlistalla sijalla 40. Seitsemän ässää ottelussa syöttäneen Ruusuvuoren ranking on 79.

– Positiivinen fiilis, hyvä ja kokonaisvaltainen ottelu. Syöttö toimi hyvin. Jatkossa pitää mennä enemmän verkolle ja pitää pisteitä lyhyempänä. Tällä alustalla on oltava todella aggressiivinen, Ruusuvuori kommentoi STT:lle.

Toisella kierroksella 22-vuotias suomalainen kohtaa vielä kokeneemman pelaajan, Italian 37-vuotiaan Andreas Seppin. Italialainen majailee tätä nykyä maailmanlistan sijalla 95.

Ruusuvuori on vielä kokematon nurmipelaaja. Suomalainen pelasi kesäkuun alussa Stuttgartin nurmiturnauksen karsinnoissa, mutta tätä ennen pelejä oli alustalla kertynyt vain kourallinen.

– Tykkään kyllä alustasta, sen verran mitä olen pelannut. Alusta on suht nopea, ja sillä on vaikea liikkua. Pisteet ovat lyhyitä, siinä ei paljoa palloralleja synny.

Pelaajat valmistautuvat Eastbournen nurmikentillä kesän kohokohtaan, Lontoossa pelattavaan Wimbledonin grand slam -turnaukseen. Wimbledon alkaa ensi maanantaina.