Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Uefa kielsi valaisemasta Münchenin EM-stadionia sateenkaaren värein

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kielsi Münchenin kaupunkia valaisemasta EM-jalkapallon peliareenaa sateenkaaren värein. Saksa pelaa keskiviikkona EM-kisojen viimeisen alkulohko-ottelunsa Unkaria vastaan Bayern Münchenin kotistadionilla, jonka ulkokuori on usein värikkäästi valaistu.

München olisi halunnut sateenkaaren väreillä tukea moniarvoisuutta ja LGBT-yhteisöä. Värimaailma olisi ollut myös vastalause Unkarin parlamentin hiljattain hyväksymälle laille, joka muun muassa kieltää homoseksuaalisuudesta kertomisen lapsille ja nuorille.

Uefa vetosi linjauksessaan, että Euroopan jalkapalloliitto ei ole poliittinen järjestö.

– Meidän on kieltäydyttävä valaistuksesta, jolla halutaan kritisoida Unkarin parlamentin päätöstä, Uefa kommentoi tiedotteessaan.

Muutama päivä sitten Uefa tutki Saksan maajoukkuekapteenin ja -maalivahdin Manuel Neuerin käsivarressaan pitämää kapteeninnauhaa ja totesi sen EM-kisoihin sopivaksi. Neuerin kahdessa EM-kisapelissä käyttämä nauha on sateenkaaren värinen, eikä Uefan virallinen sellainen.

– Saksan jalkapalloliitolle annetussa tiedonannossa sateenkaarinauha katsotaan moniarvoisuuden symboliksi ja niin ollen sen katsotaan olevan "hyvällä asialla", maajoukkue kertoi Uefan viestistä.