Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Huuhkajien Belgia-taival tavoitti yli kaksi miljoonaa television äärellä

Miesten jalkapallomaajoukkueen EM-kisataival veti suomalaisia runsain mitoin television ääreen. Eniten katsojia oli kisat välittäneen Ylen mukaan Suomen dramaattisella avausottelulla Tanskaa vastaan. Christian Eriksenin sydänpysähdyksen keskeyttämä ottelu tavoitti jopa 2,3 miljoonaa tv-katsojaa.

Maanantain myöhäisillassa pelattu Belgia-ottelu tavoitti kaksi miljoonaa television katsojaa. Keskimäärin ottelua seurasi 1,4 miljoonaa katsojaa, mikä on Suomen EM-kisaottelujen korkein lukema.

Jokainen Huuhkajien kolmesta EM-ottelusta sai miljoonayleisön alkulohkossa. Tanskan ja Belgian lisäksi Suomi kohtasi Venäjän, ja ottelua seurasi keskimäärin 1,2 miljoonaa tv-katsojaa.

Television lisäksi Suomen ottelut ovat kiinnostaneet osallistumaan yle.fi:ssä ja Yle-sovelluksessa. Ylen digitaalisessa kisakatsomossa voi seurata otteluja uudenlaisen hetki hetkeltä -seurannan ja vuorovaikutteisen chatin parissa. Suomen pelien aikana chatissa on ollut keskimäärin 108 000 käyttäjää. Suurin kävijäpiikki oli maanantaisessa Suomi–Belgia-ottelussa, jossa vieraili enimmillään 84 000 yhtäaikaista kävijää. Kolmen pelin aikana chat-viestejä on julkaistu yhteensä yli 10 000.

– Hienoa nähdä, että ihmiset ovat näin hyvin löytäneet chatin ja monet muut uudet tavat seurata kisoja verkkopalveluissamme. Kiinnostus Huuhkajiin on noussut kaikilla mittareilla uudelle tasolle, arvioi Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen tiedotteessa.

Huuhkajien jatkopaikka ratkeaa muiden alkulohkojen tulosten mukaan. Viimeiset alkulohkopelit pelataan keskiviikkona. EM-turnaus päättyy 11. heinäkuuta pelattavaan loppuotteluun.