Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Huuhkajien pelaajat ihmettelivät juomataukojen puutetta – "Sanoin, että olemme Suomesta"

Ilma oli kuuma, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtasi EM-kisoissa maanantai-iltana Pietarissa Belgian. Päivällä lämpötila oli yli 30 astetta. Pelin alkaessa kello 22 helle oli hieman hellittänyt, mutta ilma oli silti todella hiostava.

Siitä huolimatta ylimääräisiä virallisia juomataukoja ei pelin aikana pidetty. Se kummastutti Huuhkajien pelaajia ja päävalmentaja Markku Kanervaa.

– Oli helteiset olot. Ihmettelen, miksei juomataukoja ollut. Tilanne oli toki molemmille joukkueille sama. Pelaajilla oli kovat olot, mutta hyvin he jaksoivat tsempata, Kanerva sanoi.

Keskuspuolustaja Joona Toivio kertoi kysyneensä asiasta saksalaiserotuomari Felix Brychiltä.

– Hän sanoi saaneensa ohjeen, että raja on 32 astetta. Nyt ollut 29 astetta ei riittänyt. Sanoin, että olemme Suomesta, ei meillä ole tällaisia kelejä. Kaikki mehut puristettiin irti, Toivio sanoi.

Hyökkääjä Joel Pohjanpalo sanoi, että hiostavuutta lisäsi se, että Pietarin stadion on melko umpinainen.

– En muista, koska olisi viimeksi ollut kentällä noin kuuma.

Belgia karkasi toisella puoliajalla

Itse pelissä Suomi jäi Belgian jalkoihin ja hävisi 0–2. Belgia hallitsi, ja Suomi yritti lähinnä selvitä tiiviillä puolustamisella. Toisella puoliajalla Belgia siirtyi johtoon, kun Thomas Vermaelen pukkasi pallon tolppaan, josta se kimposi maalivahti Lukas Hradeckyn käteen ja Suomen kannalta maaliviivan väärälle puolelle. Romelu Lukaku laukoi ottelun loppunumerot.

Suomi sijoittui Belgian voittamassa B-alkulohkossa kolmanneksi. Belgia voitti kaikki kolme otteluaan. Tanska, Suomi ja Venäjä päätyivät kolmeen pisteeseen. Maanantaina Venäjän 4–1-voittanut Tanska sijoittui lohkokakkoseksi ja etenee Belgian tavoin neljännesvälieriin.

Myös neljä parasta lohkokolmosta pääsee jatkopeleihin, joten Suomella on vielä pieni oljenkorsi. Kolme pistettä ja maaliero –2 tuskin kuitenkaan riittävät jatkoon. Alkulohkovaihe päättyy keskiviikkona.