Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Tokion olympialaisiin otetaan enintään 10 000 katsojaa kilpailua kohden – kannustaessa ei saa huutaa

Tokion olympialaisten avajais- ja päätösseremonioita seuraamaan otetaan enintään 10 000 ihmistä, kertoivat olympialaisten järjestäjät maanantaina. Avajaisten ja päättäjäisten ohella rajattu yleisömäärä koskee myös kaikkia kilpailutapahtumia.

Japanin hallituksen virkamiehet nostivat esille myös mahdollisuuden käydä kisat ilman katsojia, mikäli tartuntatilanne pahenee ennen olympialaisia tai niiden aikana, kirjoitti muun muassa The Guardian .

– Jos infektioissa tapahtuu suuria dramaattisia muutoksia, joudumme ehkä tarkastelemaan asiaa uudelleen. Silloin yhtenä vaihtoehtona on se, että tapahtumapaikoilla ei nähtäisi yleisöä, totesi Tokion kuvernööri Yuriko Koike.

– Haluamme, että japanilaiset tuntevat olonsa turvalliseksi. Tästä syystä meidän on jatkuvasti annettava tietoja tautitilanteesta, jotta he tuntevat olonsa turvalliseksi, Tokion olympialaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seiko Hashimoto puolestaan sanoi.

"Yleisö ei saa lainkaan huutaa tai puhua lujaa"

Kisajärjestäjät ohjeistavat katsojia muun muassa matkustamaan suoraan tapahtumapaikalle ja palaamaan kotiin välittömästi kilpailutapahtumien päätyttyä.

– Yleisö ei saa lainkaan huutaa tai puhua lujaa. Kasvomaskien käyttö on välttämätöntä kaikilla kisapaikoilla, BBC uutisoi tuoreisiin koronasäädöksiin liittyen.

Päätapahtumapaikaksi kaavaillun Japanin kansallisstadionin yleisökapasiteetti on 68 000. 10 000 katsojan maksimikapasiteetti pätee myös muilla kilpailupaikoilla edellyttäen, että normaalioloissa kilpailupaikalle voitaisiin ottaa yli 20 000 katsojaa. Tätä pienemmillä kilpailupaikoilla yleisömäärä on vieläkin rajatumpi. Jo aiemmin ilmoitettiin, että ulkomainen yleisö ei pääse Japaniin seuraamaan kisoja.

Tokion olympialaiset kisataan 23. heinäkuuta–8. elokuuta.

-----------

Lähteenä myös uutistoimisto AFP