Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Bromell kirmasi huippuajan ja Gatlin purskahti itkuun, mutta Usain Bolt vei taas mediahuomion

Yhdysvaltalaisten edellisestä 100 metrin pikajuoksun olympiakullasta on kulunut jo 15 vuotta, mutta Tokion olympialaisten lähestyessä kultamitali näyttää olevan miesten satasella yhdysvaltalaisten ulottuvissa. Maailmantilaston kauden kärkinimi Trayvon Bromell kellotti sunnuntaina Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa voittoajaksi 9,80.

Bromellin voittoaika on neljänneksi nopein sitten Rion vuoden 2016 olympiafinaalin. 25-vuotiaan kauden paras on kesäkuun alussa juostu 9,77.

– Itsevarmuus voi joskus johtaa tyytyväisyyden tunteeseen. En halua olla tyytyväinen. Aion mennä kotiin ja treenata siten kuin minusta ei puhuttaisi lainkaan, Bromell sanoi USA Todaylle .

Edellinen olympiakultaa (Ateenassa 2004) voittanut yhdysvaltalaissprintteri Justin Gatlin ei saavuttanut olympiapaikkaa. 39-vuotias repi loppukilpailussa ajan 10,87, mikä riitti kahdeksanteen sijaan. Tokion kisat olisivat olleet Gatlinin neljännet olympialaiset.

– On hyvin harvinainen mahdollisuus todistaa, että on tekemässä jotakin viimeistä kertaa. Se teki minut surulliseksi, mutta samalla onnelliseksi. Ei sitä ymmärrä, ennen kuin se (haave olympialaisista) loppuu, itku silmässä lopettamistakin puinut Gatlin sanoi Washington Postille .

Dopingrikkeestä joulukuussa 2019 kilpailukieltoon asetettu miesten satasen hallitseva maailmanmestari Christian Coleman ei kilpaile Tokiossa. Hänen kilpailukieltonsa päättyy marraskuussa.

Bolt sai kaksoset

Yhdysvaltalaisten menestymättömyyteen suurin yksittäinen syy on ollut Jamaikan Usain Bolt. Yhteensä kahdeksan olympiakullan mies on vienyt kaikki kolme kuninkuusmatkan olympiakultaa Gatlinin jälkeen.

100 ja 200 metrin pikamatkojen maailmanennätysmies lopetti uransa 2017, mutta vei jälleen sunnuntaina harkitusti otsikot yhdysvaltalaisilta.

Boltin kumppani Kasi Bennett on synnyttänyt parille kaksospojat Thunderin ja Saint Leon. 34-vuotias Bolt paljasti uutisen sunnuntaina Twitterissä tarkentamatta sitä, koska kaksoset ovat syntyneet.

Boltilla ja Bennettillä on jo entuudestaan yksi tytär. Olympia Lightning Bolt syntyi parille toukokuussa 2020.