Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Huuhkajia odottaa helteinen ottelu – "Saimme kivat värit naamaan"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue joutuu maanantaina EM-turnauksessa kuumaan peliin, sillä Pietariin on luvattu jopa 34 asteen hellettä. Vaikka Suomen ja Belgian välinen B-alkulohkon ottelu alkaa Pietarin stadionilla vasta kello 22, lämpötila on korkea.

– Nesteytys on oleellinen asia. Viilennämme joukkuetta puoliajalla kylmillä pyyhkeillä, jotta saamme pelaajien lämpötiloja vähän laskemaan. Muutoinkin toimimme mahdollisimman terävästi, Huuhkajien fysioterapeutti ja kuntoutusvalmentaja Jari-Pekka Keurulainen kertoi lauantaina.

Keurulaisen mukaan on hyvä asia, että ottelu pelataan vasta illalla.

– Jos peli olisi kello 16, tilanne olisi vähän toinen.

Pietarin alueen helteistä joukkue on jo saanut kokemusta. Lauantain harjoituksissa Terijoella eli Zelenogorskissa aurinko porotti ja lämpötila oli 30 astetta. Pieni tuulenvire ei juuri viilennystä tuonut.

– Piti varmistaa, että kaikki laittoivat aurinkorasvaa, ettemme ole punaisia huomenna. Saimme kivat värit naamaan, hyökkääjä Fredrik Jensen sanoi.

Maanantain ottelulla on suuri panos, sillä Huuhkajat taistelee pääsystä neljännesvälieriin. Voitto kivikovasta Belgiasta veisi Suomen varmasti jatkopeleihin. Tasapeli riittäisi todennäköisesti jatkopaikkaan ja tappiokin saattaisi riittää.

EM-kisoissa kustakin lohkosta jatkoon etenee kaksi parasta. Neljännesvälieräpaikka aukeaa myös neljälle parhaalle lohkokolmoselle.

Suomi on voittanut turnauksessa Tanskan ja hävinnyt Venäjälle. Molemmat kamppailunsa voittanut Belgia tulee alkulohkon päätöspeliinsä Suomea vastaan varma jatkopaikka taskussaan.