Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Christian Eriksen pääsi sairaalasta ja vieraili Tanskan joukkueen luona – tahdistin estänee uran jatkumisen Serie A:ssa

Jalkapallon miesten EM-turnauksen ottelussa viime lauantaina Suomea vastaan sydänpysähdyksen saanut Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen on päässyt sairaalasta ja käynyt tervehtimässä Tanskan joukkuetta, kertoi Tanskan jalkapalloliitto DBU perjantai-iltana Twitterissä .

– Christian Eriksen on läpikäynyt onnistuneen leikkauksen, ja hänet on kotiutettu Rigshospitalet-sairaalasta. Hän vieraili tänään (perjantaina) myös maajoukkueen luona Helsingörissä ja jatkaa kotiinsa viettämään aikaa perheensä kanssa, DBU kertoi.

Samassa viestissä Eriksen, 29, kiitti vuolaasti saamastaan tuesta.

– Kiitokset valtavasta määrästä tervehdyksiä – on ollut uskomatonta nähdä ja tuntea ne. Operaatio sujui hyvin ja voin hyvin, olosuhteet huomioon ottaen. Oli todella hienoa nähdä jätkät (maajoukkuetoverit) jälleen fantastisen eilisen pelin jälkeen, Eriksen viestitti viitaten Tanskan torstai-illan Belgia-otteluun.

– Tuskin tarvitsee sanoakaan, että kannustan heitä maanantaina Venäjää vastaan.

Eriksen sai rytmihäiriötahdistimen. Sydänliiton mukaan rytmihäiriötahdistin tunnistaa sydämen vaarallisen rytmihäiriön ja tuottaa voimakkaan sähköimpulssin, joka pysäyttää rytmihäiriön.

Italiassa tiukat säännöt

Eriksenin uran jatkuminen ainakin Italian pääsarjassa ei onnistune. Milanolaista Interiä Serie A:ssa edustava Eriksen saa rytmihäiriötahdistimen (ICD-defibrillaattorin), ja Italiassa säännöt estävät tahdistimen saaneen pelaajan lisenssin muun muassa jalkapallosarjoissa.

Muun muassa hollantilainen maajoukkuemies Daley Blind pelaa tahdistimen kanssa, mutta Italiassa säännöt ovat tiukemmat.

– Pallon holtiton osuma tai taklaus voi deaktivoida tahdistimen mekaniikan, jalkapallolääkäreiden yhdistyksen johtaja Enrico Castellacci sanoi italialaislehti Il Messaggerolle.

– Italiassa olemme tämän asian kanssa huomattavasti varovaisempia ja tiukempia.