Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Huuhkajilla riittää uskoa jatkopaikkaan, vaikka Venäjä-ottelun loppukiri jäi vaisuksi

Keskiviikon Venäjä-tappio oli kolaus Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM-pudotuspelihaaveille, mutta ainakin ulkoisesti pelaajat ovat levollisia.

Osa joukkueesta treenasi torstaina harjoituskeskuksessaan Terijoella eli Zelenogorskissa. Venäjä-kamppailun avauskokoonpanon miehet vetivät puolestaan palauttavat harjoitukset hotellin kuntosalilla. Perjantaina joukkueella on vapaapäivä.

Aivan kaikki asiat Terijoen harjoituksissa eivät miellyttäneet päävalmentaja Markku Kanervaa.

– Kymmenen minuuttia vedelty eikä yhtään maalia, Kanerva huusi pelaajille kesken harjoitusten.

Maanantaina osumatarkkuuden on syytä olla kohdallaan, mikäli Huuhkajat haluaa pisteitä Belgialta. Tähtiä vilisevä Belgia on Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan maailmanlistan kärjessä ja yksi EM-turnauksen suurimmista mestarisuosikeista.

– Meidän täytyy saada itsestämme maksimi irti, jos haluamme saada siitä pelistä jotain. Puolustetaan joukkueena ja isketään, kun on sauma. Pelirohkeutta täytyy löytyä, keskikenttäpelaaja Robin Lod sanoi.

Belgialle huojentava tieto on, että keskikenttätähti Kevin De Bruyne on toipunut pelikuntoon. De Bruyne sai toukokuun lopussa pelatussa Mestarien liigan finaalissa murtuman nenäänsä ja silmäkuoppaansa.

Eriksenin tilanne yhä mielessä

Huuhkajat on aloittanut EM-urakkansa voittamalla Tanskan Kööpenhaminassa 1–0 ja häviämällä Venäjälle Pietarissa 0–1. Pietarissa pelattava Belgia-ottelu päättää Huuhkajien urakan B-alkulohkossa.

Tanska-voittoa synkensi Christian Eriksenin lyyhistyminen kentälle. Tanskalaistähti Eriksen sai sydänpysähdyksen, mutta on kertonut olevansa hyvässä kunnossa.

Eriksenin tilanne on pysynyt Huuhkajien pelaajien mielissä. Kun Suomen pelaajat tulivat ennen Venäjä-ottelua verryttelemään Pietarin stadionin nurmelle, heillä oli yllään paidat, joissa oli englanniksi "Parane Christian!" -teksti.

Lod oli ensimmäinen pelaaja, joka tuli paikalle ja viittilöi apua, kun Eriksen lyyhistyi nurmelle.

– Ei tuollaiseen tilanteeseen voi valmistautua oikein mitenkään. Kun tuollaisen näkee ihan lähietäisyydeltä, se jättää tietynlaisen jäljen, Lod sanoi.

Huuhkajien jatkopaikka auki

Venäjä-ottelu ei tuonut Huuhkajille loukkaantumishuolia. Ottelu jätti ristiriitaisen kuvan.

Avauspuoliajalla Venäjä piti vastustajaansa selvästi enemmän palloa, pyöritti peliä, ja Huuhkajat kyttäsi vastaiskupaikkoja. Niitä tuli jonkin verran, mutta yritykset jäivät läheltä piti -tasolle. Joel Pohjanpalon avausminuuttien maali hylättiin paitsiona.

Toisen puoliajan alussa Venäjä antoi Suomen tulla omalle kenttäpuoliskolleen, ja Huuhkajien pallollinen pelaaminen toimi melko hyvin. Lopussa Suomen pelaaminen meni sekavaksi ja kiri jäi torsoksi.

– Meillä oli todella hyvä jakso pidemmän aikaa toisella puoliajalla. Emme ole ihan tyytyväisiä siihen, miten loppu meni, Huuhkajien vastustajien tarkkailija Toni Korkeakunnas sanoi torstaina.

Korkeakunnas näki Huuhkajien esityksessä myös hyviä asioita, joista voi ammentaa voimaa Belgia-kamppailuun.

– Pallollinen pelimme oli huomattavasti parempaa kuin ensimmäisessä ottelussamme. Se luo uskoa.

Voittamalla Belgian Huuhkajat olisi varmuudella pudotuspeleissä. Kustakin EM-lohkosta kaksi parasta etenee neljännesvälieriin, joihin pääsee myös neljä parasta lohkokolmosta.