Tanskan kapteeni kuvailee: Shokki on osa minua – ja meitä kaikkia – ikuisesti

Simon Kjär (vasemmalla) ja Kasper Schmeichel lohduttivat toisiaan viime lauantaina joukkuetoveri Christian Eriksenin saatua sydänpysähdyksen. AFP / LEHTIKUVA

STT–Ritzau

Tanskan jalkapallomaajoukkueen kapteeni Simon Kjär ei ole ollut mukana joukkueensa mediaesiintymisissä sen jälkeen, kun jalkapallomaailma järkyttyi Tanskan tähtipelaajan Christian Eriksenin sydänpysähdyksestä lauantain EM-avauksessa Suomea vastaan.

Tänään Kjär rikkoi hiljaisuutensa muutamia tunteja ennen kuin Tanska kohtaa toisessa alkulohkopelissään Belgian.

– Nämä päivät ovat olleet erityisiä, kun jalkapallo ei ole ollut se tärkein asia, Kjär kirjoitti Twitter-tilillään .

– Shokki on osa minua – ja meitä kaikkia – ikuisesti! Tärkein asia ja ainoa, millä on väliä, on se että Christian on ookoo! kapteeni jatkoi.

Kjär oli Joakin Mählen jälkeen toisena pelaajana paikalla, kun Eriksen lyyhistyi kentälle Kööpenhaminan Parken-stadionilla. Kjär antoi ensiapua, ennen kuin lääkärit ehtivät paikalle pelastamaan Eriksenin hengen. Lääkäreiden tehdessä työtään kapteeni Kjär kokosi joukkueensa ringiksi ympärille.

Peli jatkui noin puolentoista tunnin tauon jälkeen, mutta Kjärin voimat eivät kantaneet loppuun asti: hänen oli pakko tulla vaihtoon, tunteiden jyllätessä. Tänään Belgiaa vastaan kapteeni on valmiina, Tanskan hakiessa pisteitä yllättävän Suomelle kärsityn tappion jälkeen.

– Astumme kentälle Christian sydämissämme ja ajatuksissamme. Se antaa meille mielenrauhaa, ja keskittymistä jalkapalloon. Pelaamme Christianille ja kuten aina, koko Tanskalle. Sen suurempaa motivaatiota ei voi ollakaan. Ja kuten aina, teemme parhaamme! Kjär kirjoitti.

Ottelu Tanskan ja Belgian välillä alkaa Parkenilla alkaa kello 19 Suomen aikaa.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut