Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomi kohtaa Venäjän isojen panosten EM-ottelussa – Venäjällä paineita ja loukkaantumishuolia

Panokset eivät voisi olla suuremmat, kun Suomi kohtaa keskiviikkona jalkapallon miesten EM-turnauksessa Venäjän. Voitto Venäjästä nostaisi Suomen kuuteen pisteeseen ja toisi jatkopaikan.

Kustakin EM-lohkosta kaksi parasta etenee neljännesvälieriin. Niihin pääsee myös neljä parasta lohkokolmosta. Suomen lohkossa kolme joukkuetta saattaa päätyä kuuteen pisteeseen, mutta voitto Venäjästä riittäisi Huuhkajille lohkokolmosten vertailussa.

Tasapelikin olisi Huuhkajille iso askel kohti neljännesvälieriä. Päävalmentaja Markku Kanerva ja keskikentän Joni Kauko vakuuttivat tiistain lehdistötilaisuudessa, ettei joukkue hae keskiviikkona pelkästään tasatulosta.

– Lähtökohtana on aina hakea voittoa. Tietysti reagoimme tilanteisiin. Jos peli päättyy tasan, voi olla, että olemme siihen ihan tyytyväisiä, Kanerva sanoi.

Kauko antoi tulitukea.

– Se olisi väärä asenne, ja peli menisi helposti liian passiiviseksi, Kauko vastasi kysymykseen tasapelin miettimisestä.

Venäjä kritiikin keskellä

Suomi ja Venäjä iskevät Pietarin stadionilla yhteen erilaisista lähtökohdista. Suomi voitti EM-avauksessaan Kööpenhaminassa Tanskan 1–0, ja Venäjä hävisi kotiyleisönsä edessä Pietarissa Belgialle 0–3.

Belgia on kivikova, mutta Venäjän esitys keräsi ankaraa kritiikkiä. Sitä ropisi sekä pelaajille että päävalmentaja Stanislav Tshertshesoville.

– Tshertshesov on kokenut valmentaja ja työskennellyt ennenkin paineiden alla, mutta tilanne ei ole heille helppo. Vastaan tulee ärsytetty ja aggressiivinen joukkue, Kanerva sanoi.

Venäjä on varioinut ryhmitystään, mutta Belgiaa vastaan se pelasi muodostelmalla 4–2–3–1. Kärjessä pelannee järkälemäinen Artjom Dzjuba.

– Dzjuba on boksissa vaarallinen ja pystyy jatkamaan palloja sekä viimeistelemään, muttei Venäjän hyökkäyspelaaminen ole pelkästään hänen varassaan, Kanerva muistutti ja mainitsi hyökkäävinä keskikenttämiehinä viihtyvät Aleksandr Golovinin sekä Aleksei Mirantshukin.

Dzjuba Venäjän kookas ase

Kauko uskoo, että suomalaispelaajilta löytyy voimaa Dzjuban kanssa painimiseen.

– Hän on aika iso ja selkeä ase, jota Venäjä käyttää. Saimme vähän Tanska-pelissä osviittaa vastaavasta, kun vastustaja pani lopussa pari korstoa kärkeen.

Suomen joukkueen terveystilanne on hyvä. Keskuspuolustaja Joona Toiviota on vaivannut varvas, mutta hänkin lienee pelikunnossa.

Suomi ja Venäjä kohtaavat keskiviikkona Pietarissa B-lohkon ottelussa, joka alkaa kello 16.

Kokeneen Juri Zhirkovin EM-turnaus luultavasti ohi

Venäjän miesten jalkapallomaajoukkue ei pääse ihannetilanteesta keskiviikon EM-peliinsä Suomea vastaan. Venäjä hävisi turnauksen avauspelinsä Belgialle 0–3, ja kritiikki on ollut esimerkiksi lehdistössä kovaa.

Joukkue lähtee Pietarissa pelattavaan Suomi-kamppailuun suuret paineet niskassaan. Venäjän pelaajatilanne ei ole paras mahdollinen.

Päävalmentaja Stanislav Tshertshesov vahvisti tiistaina etälehdistötilaisuudessa, että kokeneen puolustajan Juri Zhirkovin EM-turnaus on todennäköisesti ohi loukkaantumisen takia.

Tshertshesov ei halunnut yksilöidä tarkemmin, millaisesta loukkaantumisesta on kyse. Zhirkov oli Belgiaa vastaan avauksessa, mutta tuli vaihtoon ensimmäisen puoliajan lopussa.

Venäjällä on muitakin pelaajia, joiden vire on kysymysmerkki. Fedor Kudrjashov on palannut harjoituksiin, ja tärkeä Aleksandr Golovin harjoitteli tiistaina kevyesti. Päävalmentaja sanoi, ettei Golovinin ja hyökkääjäkolossi Artjom Dzjuban yhteistyö toiminut avausottelussa toivotusti.

Keskuspuolustaja Georgi Dzhikijalta ropisi kehuja Suomelle, joka voitti avauspelissään Tanskan 1–0.

– Suomi on kurinalainen, hyvin organisoitu ja tiivis joukkue. He odottivat Tanskaa vastaan tilaisuuttaan.

Dzhikija käänsi kysymyksen joukkueen saamasta kritiikistä päälaelleen.

– Minä ja muut pelaajat saimme paljon myös kannustavia viestejä. Olemme kiitollisia kannustuksesta.

Suomi ja Venäjä iskevät yhteen Pietarin stadionilla keskiviikkona kello 16.