Daniel O'Shaughnessy ponnisti kotimaan liigasta Huuhkajien avaukseen

Daniel O'Shaughnessy Suomen miesten jalkapallon A-maajoukkueen Huuhkajien mediatilaisuudessa Zelenogorskissa Pietarissa tänään. MIKE KIREEV / LEHTIKUVA

Tapio Keskitalo / STT

Daniel O'Shaughnessy, 26, on poikkeus miesten EM-lopputurnauksessa, sillä hän on kisojen ainoa Suomen jalkapalloliigan pelaaja. O'Shaughnessy ei ole pelkästään haistelemassa tunnelmaa, sillä hän pelasi lauantaina koko ottelun Huuhkajien EM-avauksessa Tanskaa vastaan.

Keskuspuolustaja O'Shaughnessy pärjäsi nimekkäitä tanskalaispelaajia vastaan hyvin ottelussa, jota synkisti Tanskan Christian Eriksenin kentälle lyyhistyminen. Suomi voitti Kööpenhaminassa pelatun ja pitkään keskeytyksissä olleen kamppailun 1–0.

– Oli hienoa taistella heitä vastaan. Siinä oli esimerkiksi Valioliigan pelaajia vastassa, joten on se aina upea kokemus, O'Shaughnessy sanoi tiedotustilaisuudessa ja toivoi Eriksenille pikaista paranemista.

Seurajoukkuetasolla HJK:ta edustavalla puolustajalla on myös Irlannin kansalaisuus.

– Ymmärsin realiteetin, että pelin taso on paljon kovempi kuin normaalissa liigapelissä. Tuli hieno fiilis ja alkoi hieman jännittää, O'Shaughnessy kuvaili reaktiotaan, kun tieto Tanska-ottelun avauskokoonpanon paikasta tuli.

Kilpailu kolmannesta topparin paikasta tasaista

Joona Toivio ja Paulus Arajuuri ovat terveinä ollessaan vakionimet Suomen keskuspuolustajiksi. Kilpailu kolmannen topparin paikasta on tiukkaa, mikäli Huuhkajat pelaa kolmella keskuspuolustajalla. Tanska-ottelussa kentällä oli O'Shaughnessy.

Hän sanoo, ettei osannut odottaa avauksen paikkaa.

– Omassa ja koko joukkueen tekemisessä puolustuspelaaminen onnistui. Saimme blokattua paljon vetoja ja estettyä Tanskan pääsyn liian vaarallisilta paikoilta. Luke (maalivahti Lukas Hradecky) hoiti kaiken lopun.

Suomi jatkaa turnausurakkaansa keskiviikkona, kun vastaan asettuu Pietarissa Venäjä.

Joona Toivio ei harjoitellut maanantaina muun joukkueen mukana. Toivion varpaan päälle astuttiin Tanska-ottelussa, mutta hänen pitäisi olla pelikunnossa Venäjää vastaan. Nikolai Alho on toipunut nilkkavammastaan täyteen iskuun.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut