Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Christian Eriksen kiitollinen saamastaan tuesta – tanskalaisvahti Schmeichel hämmästeli päätöstä jatkaa EM-avausta

Jalkapallon EM-kisojen avausottelussa dramaattisesti kentälle lyyhistynyt tanskalaistähti Christian Eriksen voi päivä päivältä paremmin. Ympäri maailmaa kauhistuttaneesta tilanteesta ei Eriksenille itselleen ole jäänyt selviä muistikuvia.

– Oloni on parempi, mutta haluan selvittää, mitä oikein tapahtui, Eriksen totesi edustajansa välityksellä italialaiselle Gazzetta dello Sport -lehdelle.

Seuratasolla milanolaista Interiä edustava Eriksen halusi lehden mukaan kiittää kaikkia ihmisiä tuesta ja siitä, mitä he ovat tehneet hänen puolestaan lauantain dramaattisen tapahtuman jälkeen.

– Kiitos! En anna periksi, Eriksen oli todennut.

Saatuaan sydänpysähdyksen Suomea vastaan pelatussa ottelussa, Erikseniä elvytettiin kentällä ja hänet vietiin sairaalaan. Tämän hetken tietojen mukaan tanskalaispelaaja on hyvävointinen, mutta hänen tilansa vaatii edelleen tarkkailua ja tutkimuksia sairaalahoidossa.

Tanskan jalkapallomaajoukkueen lääkäri Morten Boesen vahvisti sunnuntaina kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa, että Eriksen sai sydänpysähdyksen. Lääkäreillä ei toistaiseksi ole selitystä sille, miksi tanskalaispelaajan sydän pysähtyi.

Eriksen lyyhistyi kentälle Kööpenhaminassa pelatun EM-ottelun avausjakson lopussa. Peli oli pitkään keskeytyksissä, kunnes se päätettiin pelata loppuun. Suomi voitti ottelun Joel Pohjanpalon maalilla 1–0.

Tanskan maalivahti hämmästeli päätöstä jatkaa EM-avausta

Jalkapallon EM-kilpailuissa Tanskan maalia vartioiva Kasper Schmeichel hämmästelee valintaa, minkä eteen hänen joukkueensa joutui tanskalaistähti Christian Eriksenin saatua sydänpysähdyksen turnauksen avausottelussa lauantaina.

– Meidät asetettiin tilanteeseen, jota en itse uskonut näkeväni. Vaihtoehtoinamme oli pelata ottelu loppuun saman tien tai pelata peli sunnuntaina puoliltapäivin, totesi Schmeichel maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Schmeichel sanoi myös, ettei toivo kenenkään muun pelaajan joutuvan koskaan samanlaisen valinnan eteen.

– Nyt tapahtui näin, mutta toivottavasti tällaisista asioista päättävä taho ottaa tästä jatkossa opiksi.

Kööpenhaminassa pelattu EM-ottelu Tanska–Suomi keskeytettiin ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun Eriksen lyyhistyi kentän pintaan sydänpysähdyksen seurauksena. Erikseniä elvytettiin kentällä, minkä jälkeen hänet vietiin sairaalahoitoon. Keskikenttäpelaajan toipuminen on sujunut hyvin.

Ottelu oli keskeytyksissä noin kaksi tuntia, kunnes se päätettiin pelata loppuun.