Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Viimeisillä hetkillä kärkikymmeniköstä lipsahtanut golffari Nuutinen bogeistaan: "Suorastaan sattuu, kun niitä ajattelee"

Sanna Nuutinen sijoittui jaetulle 18:nnelle sijalle golfin miesten ja naisten Euroopan-kiertueiden yhteiskilpailussa Ruotsissa. Nuutinen oli Göteborgissa yhteistuloksella 280 (8 alle parin) kilpailun kolmanneksi paras naispelaaja.

Parhaiten sijoittuneista naispelaajista Englannin Alice Hewson oli kolmas ja Saksan Olivia Cowan kymmenes. Sijoitus kärkikymmenikössä oli pitkään Nuutisenkin hyppysissä, mutta 17. reiän bogi ja 18. reiän tuplabogi jäivät kaihertamaan mieltä.

– Viimeiset kaksi väylää harmittavat. Tai harmittaa on hyvin lievä ilmaisu, sillä suorastaan sattuu, kun niitä ajattelee, Nuutinen viestitti kisan jälkeen STT:lle.

Nuutinen ei ollut epäonnistunut kyseisillä rei'illä kolmena edellisenä kisapäivänä kertaakaan, mutta päätöspäivän olot olivat haastavat.

– Päivä oli vaikea. Oli tuulista, kovat pinnat ja haastavat lipunpaikat. Ei ollut missään vaiheessa helppoa, mutta onnistuin pelaamaan omalla heikolla pelillä ihan ookoo tulosta, 73 kertaa lyönyt Nuutinen pohti.

Nuutinen sai purettua pettymyksen pian kisan jälkeen valmentajiensa kanssa.

– Sain onneksi puhuttua tämän päivän lopetuksen ja kisan kokonaisuutena läpi valmentajien kanssa. Se helpotti omaa oloa. Valmentaja näki telkkarista ja caddie-valmentaja ihan vierestä, mitä kentällä tapahtuu, kun on "off-päivä".

– Uskon, että saamani oppi on kallisarvoista. Nämä kokemukset auttavat, kun on seuraavan kerran isossa kisassa pelaamassa takaysillä mahdollisesti jopa kilpailun voitosta.

Historiallinen kisa sai kiitosta

Kilpailun voitti Pohjois-Irlannin Jonathan Caldwell tuloksella 271 (–17). Hän voitti ensimmäisen kerran Euroopan-kiertueella. Päätöskierroksella 75 kertaa lyönyt Kalle Samooja (286/–2) oli 52:s.

– Huono viikonloppu. Ei siinä sen kummempaa, Samooja kuittasi tiedotteessaan.

Miehet ja naiset pelasivat Euroopan-kiertueella historiallisesti ensimmäistä kertaa yhdessä. Nuutinen pelasi päätöskierroksen kahdestaan kisan parhaan kierroksen (64 lyöntiä/–8) pelanneen Caldwellin kanssa.

Järjestelyihin tyytyväinen Nuutinen kiitti ruotsalaisgolffareita Annika Sörenstamia ja Henrik Stensonia nimikkokilpailunsa järjestämisestä.

– Kokonaisuudessaan hieno kisa, ja oli ilo päästä heittämään kivet Annikan kanssa vikalla griinillä ja kiittää häntä tapahtumasta.