Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Joukkuevoimistelun SM-kisojen hopeamitalisteilla dramaattinen aamu – "Normaalisti ohjelmaa treenataan satoja tunteja, nyt aikaa oli neljä tuntia"

Kotimaista joukkuevoimistelua vuosikaudet hallinnut ja kuusi edellistä SM-kultaa voittanut Tampereen Sisun Minetit koki sunnuntaina Tampereella pidetyissä lajin SM-kilpailuissa harvinaisen tappion, kun espoolaisen Olarin Voimistelijoiden OVO Team voitti mestaruuden niukalla erolla.

Molemmat saivat pisteikseen 38,800. Kansainvälisten sääntöjen mukaan tässä tilanteessa ratkaisi suorituspisteet. Ne olivat OVO:lla 9,500 ja Mineteillä 9,400.

– Voitimme Minetit viimeksi ennen koronaa eli mestaruus maistuu makealta. Tästä on hyvä lähteä juhannuksena World Cupiin Sofiaan ja syksyn MM-karsintoihin, sanoi OVO:n valmentaja Anneli Laine-Näätänen.

MM-kisat pidetään marraskuussa Helsingissä. Vuoden 2020 kisat peruutettiin, niitä ennen Minetit oli kaksi kertaa MM-hopealla. Edellisissä MM-kotikisoissa 2017 Minetit otti kultaa.

– Hopea oli hyvä saavutus, sillä jouduimme loukkaantumisen takia vaihtamaan yhden voimistelijan seitsikkoon tänä aamuna. Kun normaalisti tätä puolitoista vuotta käytössä ollutta ohjelmaamme treenataan satoja tunteja, niin nyt aikaa oli neljä tuntia, sanoi Minettien voimistelija Olivia Yli-Juuti.

– Tilalle tullut Siiri Puuska oli viimeksi tehnyt tämän ohjelman meillä kahdeksan kuukautta sitten. Vielä en pysty sanomaan tuleeko Miki Shirai seuraaviin kilpailuihin takaisin, Yli-Juuti jatkoi.

"Pieniä virheitä tulee aina"

OVO:n kapteeni Aurora Kapanen oli valmentajansa tavoin tyytyväinen.

– Pieniä virheitä tulee aina, mutta ei mitään suurempia. Voitto antaa lisämotivaatiota harjoitella. Juhannus vietetään siis Bulgariassa. Lokakuussa pitäisi olla vielä ennen MM-kisoja World Cupia Australiassa, mutta saa nähdä, Kapanen tiivisti.

Pronssia otti pääkaupunkiseudun monesta seurasta koottu Gloria. Sen kapteeni Laura Airila arvioi eron kärkikaksikkoon tulleen kokemuksessa.

– Olemme harjoitelleet tätä kilpailuohjelmaa vasta puoli vuotta, Airila sanoi.