Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Eriksen on tajuissaan ja hänen tilansa on vakaa – sekä Tanskan että Suomen pelaajat pyysivät pelin jatkamista, kun olivat saaneet tietää Eriksenin tilasta

Tanskan jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Christian Eriksen valahti nurmen pintaan Tanskan ja Suomen välisen EM-lopputurnauspelin avauspuoliajan lopulla Kööpenhaminan Parken-stadionilla. Erikseniä hoidettiin pitkään kentällä, ja pelaajien sekä lähellä olleiden katsojien ilmeet olivat hyvin kauhistuneita. Osa pelaajista itki.

Myöhemmin Tanskan jalkapalloliitto DBU kertoi Twitterissä , että Eriksen on tajuissaan ja hänelle tehdään tutkimuksia sairaalassa. Kenttäkuulutus kertoi lisäksi, että Eriksenin tila on vakaa. Tämä tieto sai yleisössä aikaan valtavat suosionosoitukset.

– Olemme olleet yhteydessä Christianiin ja (Tanskan) pelaajat ovat puhuneet hänelle. Hän pärjää hyvin, DBU:n johtoportaaseen kuuluva Peter Möller kertoi Tanskan radiolle.

Tilanteessa 0–0 oleva peli oli keskeytyksissä pitkään, mutta jatkui kello 20.30 paikallista aikaa eli kello 21.30 Suomen aikaa. Ensin pelattiin avauspuoliajan viimeiset neljä minuuttia ja sitten viiden minuutin tauon jälkeen pelataan toinen puoliaika.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi , että molempien joukkueiden pelaajat pyysivät pelin jatkamista kun olivat saaneet tietää Eriksenin tilasta.

Eriksenille annettiin kentällä sydänhierontaa. Tanskan pelaajat ympäröivät hoitotiimiä koko ajan. Runsaan kymmenen minuutin jälkeen Eriksen vietiin paareilla kentältä ja ympärillä pelaajat pitivät lakanaa näkösuojana. Eriksen oli kuitenkin ilmeisesti tuolloin tajuissaan. Reuters-uutistoimiston valokuvaajan mukaan hän näki, kuinka Eriksen oli nostanut kättään otsalleen ollessaan paareilla.

Stadionilla olevat suomalaiskannattajat ovat pysyneet paikoillaan, kuten kenttäkuulutuksessa on useaan kertaan pyydetty. Suomalaisfanit aloittivat ennen tietoa Eriksenin tilasta "Christian Eriksen" -kannustushuudot ja saivat ensin tanskalaisfaneilta suosionosoituksia ja lopulta nämä mukaan rytmikkääseen huutoon.